TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2193 %-0,06
EUR 34,6408 %-0,07
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,1649 %-0,32
Logo
Anasayfa Piyasalar Küresel Piyasalarda Tedirginlik Sürüyor

Küresel Piyasalarda Tedirginlik Sürüyor

Küresel piyasada tedirginlik devam ediyor. Özellikle ABD TÜFE verisi piyasa için oldukça korkutucu bir seviyede..

Güncelleme: 23:23 - 13.11.2023
Küresel Piyasalarda Tedirginlik Sürüyor

ABD hükümeti, yeniden kapanma riskiyle karşı karşıya olduğu için küresel piyasalarda tedirgin bir hafta yaşanıyor. Yatırımcılar, bu hafta açıklanacak olan ABD enflasyon verisine odaklanmış durumda. Wall Street endeksleri ise Cuma günü teknoloji devi şirket hisselerindeki ralli sayesinde yükseliş yaşadı. S&P 500 %1,56, Nasdaq 100 ise % 2,25 artarak kapandı. Bu durum, küresel piyasalarda biraz olsun rahatlama sağladı. ABD hükümetinin kapanma riski, yatırımcılar üzerinde hala belirsizlik yaratmaya devam ediyor. Bu nedenle, piyasalar tedirgin bir şekilde bu haftayı takip etmeye devam ediyor.

Kasım Rallisi Devam Ediyor

S&P 500 endeksi, Kasım rallilerini devam ettirirken 7 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Teknik analize göre yükselişin devam edeceğini gösteren bir hareketle 100 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıktı. Nasdaq 100 endeksi de Microsoft’un rekor kırması ve Nvidia’nın yükselişiyle mayıs ayından bu yana en güçlü yükselişini gerçekleştirdi.

ABD TÜFE Verisi Piyasaları Korkutuyor

Haftanın yeni işlem gününe girerken, piyasalarda tedirginlik hakim durumda. Nedeni ise bu hafta açıklanacak olan ABD TÜFE verisi. Bu verinin sonuçları, yatırımcılar tarafından büyük bir merakla bekleniyor ve endişeleri arttırıyor. İlk işlemlerde ABD vadeli endeksleri düşüş yaşarken, Asya piyasalarında da olumsuz bir görünüm hakim. Dolar Endeksi ise geçen hafta % 0,76 oranında yükselerek rekor bir performans sergilemiş olsa da, şu anda stabil bir seyir izliyor. Piyasalardaki bu tedirginlik, önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmelere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz