TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2124 %-0,08
EUR 34,6408 %-0,03
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2563 %-0,08
Logo
Anasayfa Borsa BIST 100 Endeksi 8 Haftalık Yükseliş Trendini Sürdürüyor

BIST 100 Endeksi 8 Haftalık Yükseliş Trendini Sürdürüyor

Bu hafta finansal piyasalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı, tüketici güvenindeki düşüş ve döviz piyasalarındaki hareketlilik öne çıktı.

Yayınlanma:
BIST 100 Endeksi 8 Haftalık Yükseliş Trendini Sürdürüyor

Bu hafta hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli gelişmeler yaşandı. Yurt içi piyasalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı ön plandaydı. Şubat ayında faiz oranının yüzde 45 seviyesinde sabit tutulması kararı alındı.

Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, tüketicinin ekonomiye olan güveninde aylar sonra bir düşüş yaşandığı görüldü.

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Ocak ayı para politikası toplantısının tutanakları da bu hafta yayımlandı. Faiz indirimlerinin henüz erken olduğu belirtildi.

bist-100-endeksi-8-haftalik-yukselis-trendini-surduruyor

BIST 100 endeksi haftayı 9 bin 374 puanda tamamladı

Döviz piyasalarında ise dolar, euro ve sterlin yine kazandıran yatırım araçları olarak öne çıktı. Dolar bu hafta yüzde 0,65 kazandırarak kapanışı 31,03 TL’den gerçekleştirdi. Euro ise son 4 haftadır kazandırmaya devam ederek yüzde 1,16 kazandırdı ve kapanışı 33,62 TL’den yapıldı. Sterlin ise yüzde 1,27 kazandırarak kapanışı 39,36 TL’den gerçekleştirdi.

BIST 100 endeksi ise son 8 haftadır yükseliş trendini sürdürdü. 9 bin 416 puan seviyesini gören endeks, haftayı 9 bin 374 puandan tamamladı ve yüzde 1,34 kazandırdı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz