TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa Borsa İstanbul’da Manipülatörlerle Mücadele Sürüyor

Borsa İstanbul’da Manipülatörlerle Mücadele Sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından manipülatörlere yönelik önemli açıklamalar yapıldı. Geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul'un 150. Yıl Gong Töreni'ndeki konuşması sırasında ''Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydana boş bırakamayız.'' diyen Erdoğan, manipülatörler ile mücadelenin sıkılaşacağının mesajını vermiş oldu. 

Yayınlanma:
Borsa İstanbul’da Manipülatörlerle Mücadele Sürüyor

Bilindiği gibi Borsa İstanbul’da bir süredir piyasa gerçekleri ile örtüşmeyecek düzeyde düşüşler yaşanıyor. Her firma için ayrı ayrı açıklama yapılmış olsa da, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından manipülatörlere yönelik önemli açıklamalar yapıldı. Geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul’un 150. Yıl Gong Töreni’ndeki konuşması sırasında ”Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydana boş bırakamayız.” diyen Erdoğan, manipülatörler ile mücadelenin sıkılaşacağının mesajını vermiş oldu.

Borsada Manipülatörlere Göz Açtırılmayacak

Özellikle son 3 gündür ciddi düşüşler yaşanan borsada, Cuma günü yükseliş trendi bekleniyordu ancak beklendiği gibi olmadı. Cuma gününü de düşüşle kapatan Borsa İstanbul’da, moraller iyice bozulmuş durumda. Endekste meydana gelen düşüşü tetikleyen durumlar da bulunuyor. Burada endeksteki düşüşte büyük payı olan Gübretaş’ı unutmamak gerekiyor.

Yatırımcı Gübretaş İçin Endişeli

Son dönemlerde sık sık haberlere konu olan Gübretaş hisseleri için, henüz belirsizliği süren birçok konu bulunuyor. Manipülatörler ile ilgili yapılan değerlendirmelerde bile örnek gösterilen Gübretaş’ta, özellikle SPK açıklamaları yatırımcıyı tatmin edecek düzeyde açıklanmıyor. Öyle ki, bedelsiz sermaye arttırımı, olumlu ya da olumsuz sonuçlandığında bu haber doğrudan kamuoyuna paylaşılırdı. Ancak, şirket hisselerindeki hareketliliğe bakıldığında, bu haberin önce şirket ile sonra kamuoyu ile paylaşıldığı yönünde. Çünkü, SPK açıklamasından önce hissede ciddi bir hareketlenme söz konusu.

Şuan yatırımcılar tarafından en büyük beklenti, bu durum ile ilgili aydınlatıcı bir bilgi paylaşılması. Gübretaş yatırımcıları zarar ettikleri pozisyonlarda bile satış gerçekleştirirken, 5 gün boyunca taban giden hisse için öncelikle manipülasyon olup olmadığının açıklanmasını, varsa da bu kişilerin elde ettikleri tüm gelirlerin iade edilmesini talep ediyor.

Piyasa Tekrar Güvenli Hale Gelecek

Şuan Borsa İstanbul’da işlem gören hisselerde de yeni halka arzlarda da ciddi tedirginlik var. Ancak, uzmanların bu durumun uzun sürmeyeceğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yaptığı açıklamaların ardından müdahalelerin geleceğini belirtiyor. Ancak piyasadaki asıl beklenti, özellikle yeni yatırımcılar için bir düzenleme getirilmesi. Çünkü, halka arzlarda işleyiş de dağıtılan lotlar da tavan serileri de eskisi gibi değil. Çok güvenilen hisse arzları bile birkaç tavan gördükten sonra doğrudan düşüşe geçiyor ve burada kar ettiği düşüncesi ile borsadan çekilen yatırımcıların payı çok büyük.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz