TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa Borsa Yılı Düşüşle Tamamladı! Ak Yatırım Stratejik Alımlarla Dikkat Çekti

Borsa Yılı Düşüşle Tamamladı! Ak Yatırım Stratejik Alımlarla Dikkat Çekti

Yılın son haftasında Borsa İstanbul, yüzde 3'ten fazla değer kaybederek 7470 puandan kapanırken, Ak Yatırım stratejik hamleleriyle ön plana çıktı.

Yayınlanma:
Borsa Yılı Düşüşle Tamamladı! Ak Yatırım Stratejik Alımlarla Dikkat Çekti

Yılın son haftasında Borsa İstanbul’da yaşanan yüzde 3’ten fazla değer kaybına rağmen, Ak Yatırım’ın stratejik alımları gözleri üzerine çekti.

Toplamda 1,1 milyar TL net alım gerçekleştiren şirket, özellikle Petkim (PETKM), Koç Holding (KCHOL) ve Hacı Ömer Sabancı Holding (SAHOL) hisse senetlerine odaklandı.

PETKM hisselerindeki yüzde 5’e yakın artış, Ak Yatırım’ın alım stratejisinin etkili olduğunu gösterdi.

borsa-yili-dususle-tamamladi-ak-yatirim-stratejik-alimlarla-dikkat-cekti

Ak Yatırım geçen hafta 35,1 milyon TL’lik PETKM hissesi aldı

Ak Yatırım, geçen hafta içinde toplamda 351 milyon TL değerinde PETKM hissesi aldı. Koç Holding ve Hacı Ömer Sabancı Holding’e yapılan 268 milyon TL ve 254 milyon TL’lik alımlar da dikkat çekiciydi.

Bu stratejik alımlar, yatırımcılara güven verirken, şirketin geleceğe yönelik beklentilerini yansıttığı şeklinde yorumlandı.

Ayrıca, Ak Yatırım’ın ilgi gösterdiği diğer hisse senetleri arasında 188 milyon TL ile Avrupakent GYO (AVPGY) ve 157 milyon TL ile Akbank (AKBNK) bulunuyor.

Bu hamleler, şirketin çeşitli sektörlerdeki potansiyel değerlere duyduğu güveni vurguluyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz