TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2020 %0,01
EUR 35,0289 %0,09
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9403 %0,12
Logo
Anasayfa Borsa Borsada Helal Hisse Senetleri 2023 Listesi

Borsada Helal Hisse Senetleri 2023 Listesi

Borsa İstanbul'daki helal hisse senetleri. Borsada helal hisselerin 2023 listesi. Katılım endeksine uygun hisse senetlerine dair tüm veriler.

Yayınlanma:
Borsada Helal Hisse Senetleri 2023 Listesi

Hisse terimi tam anlamıyla ortaklık anlamına gelir. Hisse Senedi ise bir şirketin ana sermayesinin eşdeğer parçalarından her biridir. Hisse senetleri ile ilgili tüm yasal düzenlemeler, Sermaye Piyasası Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu’nda yer alır. Türk Ticaret Kanunu’na göre hisse senedi, şirketin ana sermayesindeki en küçük birim olarak tanımlanır.

Hisse senedi sahipleri, şirketin sermayesindeki pay oranına bağlı olarak şirkete ortak olma, yönetimde yer alma, kâr payı ve oy kullanma haklarına sahip olurlar. Sermaye şirketlerinin hisse senedi çıkarmak için SPK’dan izin almaları gerekir. Hisse senetleri, genellikle halka arz yöntemiyle ihraç edilir ve borsalarda işlem görmeye başlar, bu işlem fiziksel olarak kâğıda basılı hisse senetlerine ise Hisse Kağıdı denir. Yazımız sizi konu üzerine bilgilendirme amacıyla hazırlanmış olup yatırım önerisi değildir. Helal hisse senetleri 2023 yatırımcılar açısından merak konusu olması nedeniyle liste derlenmiştir.

Hisse Senedi Listesi

Günümüzde pek çok hisse senedi vardır. Bunlara örnek vermek gerekirse içlerinden bazıları aşağıda olduğu gibidir:

  • Ereğli – Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAS
  • SISE – Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.
  • KARSAN – KARSAN Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.
  • BİMAS – Bim Birleşik Mağazalar A.Ş
  • KCHOL – Koc Holding A.Ş.

Bunların yanı sıra hisse veren farklı yerler de ayrıca vardır. Bunlar üzerinde genel anlamda bilgilere aşağıdan ulaşmanız mümkündür. Ancak bunları helal kapsamında daha iyi şekilde incelemek gerektiği unutulmamalıdır.

Ereğli – Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAS

1960 yılında faaliyete geçen ve Karadeniz Ereğli’de bulunan Ereğli, her yıl temettü ödeyen bir demir çelik fabrikasıdır.

KARSAN – KARSAN Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Türkiye’nin önde gelen ağır ticari araç üreticilerinden biri olan KARSAN, her yıl en yüksek getiriyi sağlayan hisseler arasında kendine yer bulmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk fason üreticisi olma unvanını taşıyan KARSAN, hisse senetleriyle de dikkat çekmektedir. Eğer BIST 100 helal hisseler neler diyorsanız, ayrıntılı olarak değerlendirebilirsiniz.

BİMAS – Bim Birleşik Mağazalar A.Ş

Bim Birleşik Mağazalar A.Ş’nin değerlendirmesinde toplam 14 aracı kurum öneride bulunmuştur. Bu öneride bulunan aracı kurumların 12 tanesi, 12 aylık bir vade için hedef fiyat belirlemiştir. Helal hisse senetleri 2023 sene sene değişiklik gösterebilmekte olup bu da ayrı bir şekilde incelenebilir.

TUPRS – Türkiye Petrol Rafinerileri AS

Tüpraş şirketi, 2023 hisse önerileri kapsamında aracı kurumların listesinde yer almaktadır. Bugünkü fiyatı 473.2 olan TUPRS şirketi, toplam 9 aracı kurumun öneri listesine eklenmiş ve bu kurumlardan 8’i hedef fiyat belirlemiştir. Helal hisse senetleri 2023 PDF şeklinde arıyorsanız, Tüpraş’a da bu kapsamda göz atabilirsiniz.

Bunların yanı sıra daha geniş listeler de yer almaktadır. Aşağıda olan tabloları da inceleyerek, konu üzerine daha ayrıntılı fikir edinebilirsiniz.

Katılım Endeksine Uygun Hisseler Neler?

Borsada helal hisseler arayanlar için Katılım Endeksi oldukça önemli bir konudur. Bu kapsamda liste oldukça geniş olup bir kısım şirket kodları ile beraber aşağıda olduğu gibidir.

KLSER Kaleseramık
KRDMA Kardemır (A)
KRDMB Kardemır (B)
KRDMD Kardemır (D)
KARSN Karsan Otomotiv
KRTEK Karsu Tekstil
KARYE Kartal Yen. Enerji
KTLEV Katılımevım Tas. Fın.
KATMR Katmercıler Ekipman
KAYSE Kayserı Şeker Fabrikası
KRVGD Kervan Gıda
KZBGY Kızılbuk Gyo
KCAER Kocaer Celık
KNFRT Konfrut Gıda
KONTR Kontrolmatık Teknoloji
KONYA Konya Çimento
KONKA Konya Kâğıt
KGYO Koray Gmyo
KRGYO Korfez Gmyo
KRPLS Koroplast Temizlik Ambalaj

Eğer BIST helal listeler 2023 konusuna bakıyorsanız ayrıntılı olarak inceleyebilir, bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Borsada Helal Hisseler Listesi

Helal hisse senetleri listesi kapsamında bilmeniz önerilen pek çok konu vardır. Yukarıda vermiş olduğumuz tablonun yanı sıra aşağıda olanı da inceleyebilir, detaylı bir fikir elde edebilirsiniz.

MNDRS Menderes Tekstil
MERCN Mercan Kimya
MERKO Merko Gıda
MIATK Mia Teknoloji
MIPAZ Mılpa
MPARK Mlp Saglık
MOBTL Mobıltel İletişim
MNDTR Mondı Turkey
EGEPO Nasmed Egepol
NTGAZ Naturelgaz
NETAS Netas Telekom.
NIBAS Nıgbas Niğde Beton
NUHCM Nuh Cımento
ODAS Odas Elektrik
ONCSM Oncosem Onkolojik Sistemler

Katılım endeksine uygun hisseler arayan kişiler bunları da ayrıntılı bir şekilde ele alabilir.

BIST 100 Helal Hisseler Hangileri?

BIST 100 helal hisseler içerisinde pek çok firma vardır. Kodları ile bunları bilmek, daha ayrıntılı olarak incelemenize olanak tanıyabilir. Yukarıda verdiğimiz iki liste haricinde şunlar da mevcuttur.

ORGE Orge Enerji Elektrik
OYAKC Oyak Çimento
OYLUM Oylum Sınai Yatırımlar
OZRDN Ozerden Ambalaj
OZSUB Ozsu Balık
PNLSN Panelsan Çatı Cephe
PARSN Parsan
PASEU Pasifik Eurasıa Lojistik
PSGYO Pasifik Gmyo
PCILT PC İletişim Medya

Günümüzde pek çok kişi BIST 100 helal hisseler hangileri, bu kapsamda hangi hisseler var gibi konuları merak ederek sorar. Bu verdiğimiz tabloları ayrıntılı olarak inceleyerek ne olduklarını daha da iyi anlayabilirsiniz.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz