TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa Borsada Kara Gün: 118 Hisse Taban Oldu, 500 Hisse Ekside Kapattı! – 25 Aralık

Borsada Kara Gün: 118 Hisse Taban Oldu, 500 Hisse Ekside Kapattı! – 25 Aralık

Borsa İstanbul haftaya tek kelimeyle “felaket” başladı. Borsada kar gün denilebilecek seans geride kaldı. 118 hisse taban oldu, 500 hisse ekside kapattı!

Yayınlanma:
Borsada Kara Gün: 118 Hisse Taban Oldu, 500 Hisse Ekside Kapattı! – 25 Aralık

Geçtiğimiz haftayı yüzde 5’in üzerinde kayıpla tamamlayan BIST 100, bu haftaya da çok kötü başladı. Seans başından itibaren satıcılı bir güne uyanan Borsa İstanbul yatırımcıları, GUBRF öncülüğündeki düşüşün önünü alamadı. Pek çok hisse pey der pey tabana doğru ilerledi ve seans sonunda tam 118 hisse günü tabandan tamamladı. 500 hissenin düştüğü borsada kara gün de yalnızca 25 kağıt günü artıda tamamladı. 8 hisse ise bu düşüş ortamında nötr kalmayı başardı.

Borsada Kara Gün: 118 Hisse Taban Oldu, 500 Hisse Ekside Kapattı! – 25 Aralık

BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününü yüzde 3,87 düşüşle 7264,87 puandan tamamladı. Borsa İstanbul 100 endeksinde yer alan yüz şirketin ve hissenin 97’si günü “kırmızı” kapattı. Bu oran, tüm borsada da neredeyse değişmedi. 500’den fazla hissenin eksi olduğu günde ancak 25 pay senedi artıda kalabildi.

Daha önce pek çok kez benzeri yaşanan bu tip günlerde olduğu gibi yüzden fazla hisse günü taban fiyatından, yüzde 10 düşerek tamamladı. BIST 30 Endeksinde düşüş yüzde 3,44 olurken, kendi hisselerini geri alan şirketler ve patronlar nispeten tahtalarını ayakta tutmayı başarabildiler.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

Borsa Neden Düşüyor, Ne Zaman Toparlanacak?

Borsa İstanbul, 2023 yılının son 3 ayını kötü geçirdi. Mayıs ayından sonra ralliye kalkan borsa, bunun düzeltmesine başlarken bir yandan da uluslararası mecradan kötü haberler geldi. İsrail ve Filistin arasında patlak veren savaş, BİST’deki düzeltmeyi derinleştirdi. Bunun yanı sıra, TCMB’nin faiz artış döngüsüne devam etmesi de Borsa İstanbul’daki düşüşü körükledi.

BIST 100 de 97 Hisse Düştü

BIST 100 de 97 Hisse Düştü

Vadeli mevduat hesaplarını risksiz yatırım aracı olarak gören yatırımcılar bu enstrümana yönelince, piyasadaki likidite de önemli oranda buraya doğru kaydı. Tüm bunların bir araya gelmesine son olarak GUBRF’nin yüzde 300 bedelsiz sermaye artışı başvurusunun SPK tarafından reddedilmesi de eklendi.

Kararın gelmesinin ardından kısa sürede devre kesen hisse, akabinde tabana oturdu ve takip eden günlerde de taban açıp taban kapattı. Üst üste 6ncı tabanını yapan GUBRF’nin endekslere olan etkisiyle düşüş daha da derinleşti. Haftalardır kötü performans sergileyen BİST’in 200 günlük ortalamalarına yaklaşması sebebiyle artık maliyet düşürme ve pozisyon açma bölgelerine yaklaştığı düşünülüyor.

KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz