TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa 6 Taban Yapan GUBRF İçin Açıklama Geldi, Düşüş Duracak Mı?

6 Taban Yapan GUBRF İçin Açıklama Geldi, Düşüş Duracak Mı?

Gübretaş öncülüğünde tüm borsa düşerken, nihayet Gübre Fabrikaları Yönetimi bir açıklamada bulundu. Üst üste 6 taban yapan GUBRF düzelecek mi?

Yayınlanma:
6 Taban Yapan GUBRF İçin Açıklama Geldi, Düşüş Duracak Mı?

Gübre Fabrikaları payları bilindiği üzere BİST de GUBRF kodu ile işlem görüyor. GUBRF için kabus 18 Aralık Pazartesi günü itibariyle başladı. Öğlen saatlerinde şirketten KAP’a yapılan bildirimle, 6 aydır SPK da bekleyen yüzde 300 bedelsiz sermaye artışı başvurusunun reddedildiği deklare edildi. Bu durum, kısa sürede GUBRF’nin devre kesmesine ve ardından da günün taban fiyatına gerilemesine neden oldu. GUBRF tabanı bununla da sınırlı kalmadı ve diğer günlerde de devam etti. Peşi sora 6 taban yapan GUBRF düşüşü diğer hisselere de sirayet etti. 6 gündür taban tabana düşen GUBRF için nihayet bir açıklama geldi, peki düşüş artık duracak mı?

Üst Üste 6 Taban Yapan GUBRF İçin Açıklama Geldi

Gübretaş hissesi 18 Aralık Pazartesi başladığı taban serisini 25 Aralık Pazartesi günü de devam ettirdi. Dünü 191,70 TL ile tabandan kapatan GUBRF, kısa sürede yüzde 50’den fazla değer kaybetmiş oldu. Zira bilindiği üzere şirket hisseleri kısa süre önce 400 TL civarından fiyatlanıyordu. Ardı ardına 6 kez taban yapan GUBRF yönetiminden akşam saatlerinde KAP’a yeni bir bildirim yapıldı.

“Şirketimizin Hisse Fiyatına İlişkin Son Gelişmeler Hakkında” başlıklı açıklamada; yatırımcılardan yoğun sorular geldiğine değinilerek, hisse değerini olumsuz etkileyecek bir durumun bulunmadığı belirtildi. Şirketin ve bağlı iştiraklerinin olağan şekilde faaliyetlerine devam ettiği belirtilen açıklamada, başka bir ayrıntıya yer verilmedi.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

Yatırımcılar Açıklamadan Tatmin Olmadı!

Gübre Fabrikaları T.A.Ş’den yapılan açıklama kısa sürede sosyal medya başta olmak üzere kamuoyunda geniş yankı bulurken, yatırımcıların eleştirileri ise sona ermedi. Söz konusu açıklamadan tatmin olmayan yatırımcılar, açıklamada SPK’nın reddettiği bedelsiz sermaye artışından bahsedilmemesine anlam veremediklerini dile getiriyor.

GUBRF Kimin? Gübretaş Ortaklık Yapısı Nasıl?

GUBRF Kimin? Gübretaş Ortaklık Yapısı Nasıl?

Bedelsiz sermaye artışı başvurusunun yenilenip yenilenmeyeceği ve reddedilmesine neden olan durumun ortadan kalkıp kalkmadığına dair pek çok yatırımcı şirketten kayda değer bir açıklama beklediklerini ifade ediyor.

GUBRF Kimin? Gübretaş Ortaklık Yapısı Nasıl?

Gübretaş hisselerindeki keskin değer kaybı sonrasında şirketin kime ait olduğu ve ortaklık yapısı da daha çok merak edilmeye başlandı. Şirketin ortaklık yapısı an itibariyle şu şekilde:

  • TARIM KREDİ KOOP. MERKEZ BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ – Yüzde 75,95
  • Oğuzhan Şahinkaya – Yüzde 7,05
  • Diğer – Yüzde 17

KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz