TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Şişecam Küresel Cam Sektöründe Öncü Rolüne Hızla Yürüyor

Şişecam Küresel Cam Sektöründe Öncü Rolüne Hızla Yürüyor

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman, Ekonomim gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar’a verdiği röportajda, şirketin 2024 stratejilerini ve güncel durumunu detaylı bir şekilde paylaştı.

Yayınlanma:
Şişecam Küresel Cam Sektöründe Öncü Rolüne Hızla Yürüyor

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman, Ekonomim gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar’a Şişecam’ın 2024 stratejileri ve güncel durumu hakkında detaylı bir bilgi sundu.

Kırman, İtalya’da düzenlenen bir törende “Glass Person of The Year 2023” ödülünü aldığını belirterek, şirketin global etkileşimini vurguladı.

Şirketin 4 kıtada, 14 ülkede 25 bin çalışanıyla faaliyet gösterdiğini açıklayan Kırman, dünyanın en büyük ikinci cam ev eşyası üreticisi olduklarını ve düz cam ile cam ambalaj sektöründe en büyük 5 global oyuncu arasında yer aldıklarını belirtti.

sisecam-kuresel-cam-sektorunde-oncu-rolune-hizla-yuruyor

Şişecam Yenişehir 6. fırını tamamladı

Pandemi döneminde dahi yatırımlara devam ettiklerini söyleyen Kırman, Yenişehir 6. fırının tamamlanmasıyla dünya genelinde 16 metreye kadar düz cam üretebilen ender tesislerden biri olduklarını ifade etti.

Şirketin 135 milyon Euro’luk yatırımla devreye girecek yeni fırınıyla 2024’te 165 bin ton yıllık kapasiteye ulaşacağını açıkladı.

Güneş enerjisi sektöründeki fırsatları değerlendirmek amacıyla Mersin’de geçen yılın ikinci yarısında buzlu cam fırını ve işletme hattı yatırımı kararı aldıklarını dile getiren Kırman, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde devreye aldıkları enerji camı işleme hattı ile kapasitelerini artırdıklarını belirtti.

Ayrıca, yeni bir kum hazırlama tesisi yatırımı kararı alarak, 2024’te tamamlanacak ve yılda 490 bin ton kapasiteye ulaşacaklarını ifade etti.

SISE 2024’te 1,5 milyar yatırım planlıyor

2024’te 1,5 milyar doların üzerinde yatırım planladıklarını belirten Kırman, önümüzdeki 5 yıl içinde toplamda 10 milyar dolarlık yatırım planlarını açıkladı.

Ayrıca, Avrupa’da ilk cam ambalaj yatırımı olarak 2021’de Macaristan’ı seçtiklerini ve 2025’te üretime başlayacak tesisten yılda 330 bin ton net üretim kapasitesi elde edeceklerini ifade etti.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz