TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1986 %0,00
EUR 34,9993 %0,01
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,8950 %0,01
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri YEOTK İştiraki ABD’ye GES Yatırımı Yapıyor

YEOTK İştiraki ABD’ye GES Yatırımı Yapıyor

YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş. iştiraki vasıtası ile ABD’ye GES yatırımı yapma kararı aldı. Yabancı şirketle 20 yıllık anlaşmanın eli kulağında.

Yayınlanma:
YEOTK İştiraki ABD’ye GES Yatırımı Yapıyor

Borsa İstanbul’da 2 yıl önce YEOTK kodu ile halka arz olan YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş, aradan geçen zaman diliminde gelişimini büyük bir hızla devam ettirdi. Şirketin yaptığı yatırımlara paralel olarak YEOTK hissesi de geride kalan süreçte önemli oranda primlendi. Gerek yurt içi ve gerek yurt dışı yatırımlarını sürdüren YEO Teknoloji şimdi de ABD’ye açıldı. YEOTK iştiraki ABD’de GES yatırımları yapacak.

YEOTK İştiraki ABD’ye GES Yatırımı Yapıyor

YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş’den önemli bir açıklama geldi. KAP aracılığı kamuoyunu bilgilendiren şirket; yüzde 100 oranında iştirak kuruluşu olan YEO Enerji Yatırımları A.Ş’nin  ABD-Georgia eyaletinde yerel bir firma ile ortak GES Yatırım şirketi kurduğunu duyurdu. 62 MWp kapasiteli güneş enerji santrali yatırımı ve geliştirmesine yönelik olarak faaliyet gösterecek şirketin hakim ortağı YEO Teknoloji’nin iştiraki olan YEO Enerji Yatırımları A.Ş olacak.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

20 Yıllık Anlaşma 2024 Yılında İmzalanacak!

ABD’li şirketin yüzde 25 ve YEO Teknoloji’nin de yüzde 75 seviyesinde ortak olduğu firma ile Georgia Eyaleti yerel elektrik dağıtım ve perakende işi yapan Georgian Power Company ile de görüşmelerin sürdürüldüğü deklare edildi. Söz konusu görüşmelerin olumlu neticelenmesi durumunda; 2044 yılına kadar elektrik alım sözleşmesi imzalanacak.

YEOTK İştiraki ABD'ye GES Yatırımı Yapıyor

YEOTK İştiraki ABD’ye GES Yatırımı Yapıyor

2030 yılına kadar 1 GW kapasite hedefleyen şirket (yenilenebilir enerjide), global enerji sektöründe bilinen bir oyuncu olmak adına tüm çalışmalarını sürdürdüğünü ve aynı şekilde devam edeceğini kamuoyuna deklare etti.

YEOTK Ne Durumda? YEOTK Analizi!

YEO Teknoloji hissesi YEOTK, son 2 yılda büyük bir atılım gerçekleştirmekle birlikte; son aylarda keskin bir düzeltme sürecinden geçmekte. Günlük bazda yüzde 7’nin üzerinde (25 Aralık Pazartesi) değer kaybeden hissenin son 1 haftada yüzde 20’ye yakın düştüğünü söyleyebiliriz.

Son 1 aya bakıldığında hissedeki kayıp yüzde 30’u aşarken, son 6 aydaki tablo bu sert düzeltmeye rağmen yüzde 100’lük bir artışa işaret ediyor. YEOTK paylarındaki son 1 yıllık seyir ise yüzde 100’ün de üzerinde pozitif konumda. Hissenin BİST macerası boyunca kaydettiği artışın yüzde 2500 dolayında olduğunu belirtebiliriz.

YEOTK KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz