TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa Borsada Yabancı Yatırımcıların En Çok Satın Aldığı Hisseler Ortaya Çıktı

Borsada Yabancı Yatırımcıların En Çok Satın Aldığı Hisseler Ortaya Çıktı

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi, 8000 puanın üzerindeki seyrini korumaya çalışıyor. Günün değerlendirmesine göre endeks, yüzde 0,06'lık bir yükselişle 8001 puandan işlem görüyor.

Yayınlanma:
Borsada Yabancı Yatırımcıların En Çok Satın Aldığı Hisseler Ortaya Çıktı

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi, 8000 puanın üzerindeki seyrini sürdürmeye çalışıyor. Bugün itibarıyla yüzde 0,06’lık bir yükselişle 8001 puandan işlem görüyor. Endeksteki yön arayışı devam ederken, İş Yatırım tarafından yapılan analizde, 10 gündür yabancı oranı artan ve azalan hisselerin sıralandığı bir rapor paylaşıldı.

Son dönemde yabancı oranının sürekli olarak arttığı hisselerden biri de Mondi Türkiye Oluklu Mukavva Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş. (MNDTR) olarak göze çarpıyor. MNDTR koduyla işlem gören şirketin hisseleri, bugün itibarıyla yüzde 0,65 artışla 15,49 liradan işlem görüyor. Ancak, yıllık bazda yüzde 27,15’lik bir kayıp yaşatan MNDTR, haftalık bazda yüzde 5,12 artış kaydetmiş durumdadır.

borsada-yabanci-yatirimcilarin-en-cok-satin-aldigi-hisseler-ortaya-cikti

Yabancı Yatırımcı 10 Gündür NUGYO Hissesi Alıyor

Yabancı yatırımcıların Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (NUGYO) paylarına yönelik alım işlemlerinde de 10 gündür artış gözlemleniyor. Bugün itibarıyla yüzde 0,47 oranında değer kazanan NUGYO, 6,42 liradan işlem görüyor. Pardus Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (PRDGS) hisselerindeki yabancı oranındaki artış dikkat çekiyor. PRDGS koduyla işlem gören paylar, yüzde 0,44 artarak 6,84 lirayı test etti.

Sanko Pazarlama İthalat İhracat A.Ş. (SANKO) hisselerinde de 10 gündür yabancı oranının arttığı belirtiliyor. Yatırımcısına yıllık bazda yüzde 18,52 kazanç sağlayan SANKO, bugün itibarıyla yüzde 1 artarak 20,3 liraya çıktı.

İş Yatırım’ın raporunda, Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (TERA) paylarındaki yabancı oranındaki yükselişe de dikkat çekiliyor. TERA koduyla işlem gören paylar, bugün itibarıyla yüzde 2,22’lik bir artışla 45,84 lirayı test etti.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz