TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa Gübretaş (GUBRF) Hisselerinde Neler Oluyor?

Gübretaş (GUBRF) Hisselerinde Neler Oluyor?

Gübretaş hisselerindeki düşüşün temeldeki nedenlerinden bir diğeri de, şirketin yapmış olduğu bedelsiz sermaye arttırımının SPK tarafından onaylanmamış olmasıdır. Yatırımcıların üzüntü ile karşıladığı bu durum sonrasında, son 2 günlük değerledirmeye baktığımız zaman,354 liralık hisse değerinin 290 liraların da altına gerilediği görülecektir. 

Güncelleme: 23:44 - 20.12.2023
Gübretaş (GUBRF) Hisselerinde Neler Oluyor?

Taviz vermeden uygulanan sıkı para politikaları ile bunun beraberinde CDS primlerinin düşmesi, binlerce yabancı yatırımcının gelmesine rağmen Borsa İstanbul’daki düşüşü tetiklemektedir. Tüm bu gelişmeleri Gübretaş tarafından değerlendirdiğimiz zaman, işlerin pek de yolunda gitmediğini görebiliriz. Öyle ki, Gübre Fabrikaları hisselerinin yüzde 8’lik kısmına sahip olan Oğuzhan Şahinkaya ve diğer büyük yatırımcıların, şirket özelinde yapmış oldukları satışların bir süredir GUBRF hisselerinin aşağı yönlü seyrinde ciddi etkisi bulunmaktadır.

Moody’s’in Borsa İstanbul’a Etkisi Eksi Yönde Oldu

Borsa İstanbul’da meydana gelen düşüşlerde, Moody’s tarafından Türkiye’nin not değerlendirmesi yapmaması büyük bir önem arz etmektedir. Not değerlendirmesinin yapılmaması ile birlikte, Türkiye; Togo, Angola, Kongo ve Barbados ile aynı notta kalmış oldu. Bakıldığı zaman Türkiye’nin CDS primi, genel seçimlerin ardından 800 puan seviyesinden 280 puana kadar gerilemişti.

Gübretaş Bedelsiz Sermaye Artırımına İzin Verilmedi

Gübretaş hisselerindeki düşüşün temeldeki nedenlerinden bir diğeri de, şirketin yapmış olduğu bedelsiz sermaye artırımının SPK tarafından onaylanmamış olmasıdır. Yatırımcıların üzüntü ile karşıladığı bu durum sonrasında, son 2 günlük değerlendirmeye baktığımız zaman,354 liralık hisse değerinin 290 liraların da altına gerilediği görülecektir.

Şirket özelinde ise piyasada düşüşü açıklayabileceğimiz nedenler bu şekilde ancak yatırımcılar arasında birçok dedikodu döndüğü de açık bir şekilde görülmektedir. O da; şirket hisselerinin büyük bir kısmını elinde bulunduran Şahinkaya’nın satıcı durumuna geçmesidir. Mevcut hisselerin %8’lik kısmına sahip olan Şahinkaya’nın aynı zamanda İnveo Portföy Şahinkaya ile Bursa Hisse Senedi Serbest Özel Fon’un da son 2 günlük düşüş ivmesinde olduğu, bu dedikoduları desteklemektedir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz