TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa HEKTS, KOZAL ve TOASO MSCI Endeksinden Çıkarılabilir

HEKTS, KOZAL ve TOASO MSCI Endeksinden Çıkarılabilir

HSBC tarafından MSCI 2024 endeks değişiklikleri için tahminlerde bulunuldu. Ünlü banka, HEKTS, KOZAL ve TOASO MSCI Endeksinden çıkarılabilir, dedi.

Yayınlanma:
HEKTS, KOZAL ve TOASO MSCI Endeksinden Çıkarılabilir

MSCI Endeks güncellemesi 2024 yılında ilk kez Şubat ayında yapılacak. HSBC, güncelleme incesinde ön görülerini paylaştı. HSBC’nin ön görülerine göre; MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi’nden (ACWI) 3 hisse çıkarılabilir. Endeksten çıkarılabilecek hisseleri HEKTS, KOZAL ve TOASO olarak tahmin eden HSBC, endekse alınacak hisse için de bir öngörüde bulundu. Buna göre CCOLA, endekse yeni alınacak pay olabilir.

HEKTS, KOZAL ve TOASO MSCI Endeksinden Çıkarılabilir

Borsa İstanbul’un en büyük firmaları arasında yer alan Hektaş, Koza Altın İşletmeleri ve Tofaş Otomotiv, pek çok yatırımcısının portföyünde bulunan hisseleri ile dikkat çeken şirketlerden. Hali hazırda MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi’nde (ACWI) yer alan 3 şirketin hisselerinin, gelecek ay söz konusu endekste yapılacak güncelleme ile endeks dışı kalabileceği ön görüldü.

HSBC tarafından yayımlanan tahminlere göre HEKTS, KOZAL ve TOASO MSCI Endeksine gelecek ay veda edebilir. Bu 3 şirketin hisselerinin yerine endekse girmesi muhtemel paylardan biri ise CCOLA olarak tahmin edildi. Diğer hisselere yönelik olarak HSBC’den henüz bir ön görüde bulunulmadı.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

HEKTS Ne Durumda? – 8 Ocak 2024

Hektaş hissesi HEKTS, uzun süredir yatırımcısını yıldırmaya devam ediyor. Güncel olarak 19,8 TL civarından işlem görmekte olan HEKTS, son 5 günde yüzde 2’den ve son 1 ayda da yüzde 6’dan fazla yatırımcısına kayıp yaşatmış durumda. Son 6 ayda kayıpları yüzde 38’i ve son 1 yılda da yüzde 43’ü aşan yatırımcılar, yeni yılın ilerleyen aylarında kayıplarının telafi edilmesini umuyor.

KOZAL Ne Durumda? – 8 Ocak 2024

Koza Altın da uzun süredir yatırımcısını üzen şirketler arasında yer alıyor. KOZAL hisse son 5 günde kısmi pozitif olsa da, son 1 ayda yüzde 10’a yakın değer kaybetmiş durumda. Son 6 ayda ve 1 yılda yüzde 30 dolayında ekside olan KOZAL’ın 2024 yılında toparlanması, yatırımcılarının en büyük dileği konumunda.

TOASO Ne Durumda? – 8 Ocak 2024

Diğer 2 hisseye nazaran daha iyi durumda olan TOASO, son 5 günde yatırımcısına yüzde 5’e yakın getiri sağlamış halde. Son 1 ayda pek çok hisseden daha dirençli duran TOASO’nun son 6 ayda da yüzde 13’e yakın düşüş kaydettiğini söyleyebiliriz. Son 1 yılda yüzde 40’dan fazla prim yapan TOASO’nun Şubat ayına kadar yüzde 10 civarında düşüş yaşarsa endeksten çıkarılabileceği HSBC tarafından belirtilmiş durumda.

KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz