TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa BIST 100 İçin BofA Raporu Dikkat Çekiyor

BIST 100 İçin BofA Raporu Dikkat Çekiyor

Borsa İstanbul, yılın ilk işlem haftasını dalgalı bir performansla kapattı. BIST 100 endeksi hafta içinde yaşadığı gerilemenin ardından toparlanarak 7600 puanın üzerinde kapanış gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
BIST 100 İçin BofA Raporu Dikkat Çekiyor

Borsa İstanbul, yılın ilk işlem haftasını dalgalı bir performansla tamamladı. BIST 100 endeksi hafta ortasında yaşadığı hızlı gerilemenin ardından toparlanarak 7600 puanın üstünde kapanış gerçekleştirdi.

Yeni haftaya ise yükselişle başlamasıyla dikkat çeken borsa, ABD’li yatırım bankası Bank of America’nın Türk bankalarıyla ilgili raporuyla öne çıktı.

Bank of America’nın raporunda, yatırımcıların Türk bankalarına ilişkin görüşlerini güncellemeye istekli oldukları vurgulandı.

bist-100-icin-bofa-raporu-dikkat-cekiyor

BofA raporu Türk bankalarını değerlendirdi

BofA analisti David Taranto, “Son etkileşimlerin yoğunluğu, tek haneli faizlerin ve kredi notunda artış beklentisinin olduğu 2013 öncesi dönemi anımsatıyor. Bu kez düşük seviyede pozisyon alma, enflasyon, faizlerde normalleşme görünümü ve bankaların reel getirileri ilginin sebepleri arasında,” şeklinde ifade etti.

Raporda ortak bir görüş olarak Türkiye’nin normalleşme sürecine en iyi adapte olacak bankaların öne çıkacağı belirtildi.

Yatırımcıların, kredi notu konusunda artış beklentisi içinde oldukları ve değerlemelerin endişe kaynağı olduğu ifade edildi.

Analiste göre, bankaların uzun süredir bir sonraki çeyrek dönemine odaklandığı, ancak şu anda temel değişimin soruların orta vadeli görünüme kayması olduğu belirtildi. Faizlerin zirve yapmasının ardından bankaların temel hikayesinin ilk çeyrek sonrasında hızlanmasının beklendiği ifade edildi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz