TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1989 %-0,22
EUR 34,8984 %-0,22
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,7704 %-0,05
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Panelsan’ın Kredi Derecelendirilmesi AA Olarak Belirlendi

Panelsan’ın Kredi Derecelendirilmesi AA Olarak Belirlendi

Panelsan Çatı Cephe Sistemleri'nin JCR Eurasia tarafından yapılan kredi derecelendirmesi sonuçları açıklandı.

Yayınlanma:
Panelsan’ın Kredi Derecelendirilmesi AA Olarak Belirlendi

Panelsan Çatı Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., JCR Eurasia tarafından yapılan kredi derecelendirmesi sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) paylaştı. Kurum, şirketin kredi notu ve görünümünü belirlerken, satış hacmindeki büyümenin desteklediği sürdürülebilir gelir seviyesi, brüt kar ve FAVÖK marjlarının makul seviyelerde olması ve nakit fazlası pozisyonu gibi özellikleri dikkate aldı.

Ayrıca, geçen yıl temettü ödemesine rağmen net karın etkisiyle özkaynak seviyesinde önemli bir iyileşme olduğuna işaret edildi. Net işletme sermayesindeki ve faaliyetlerden sağlanan nakit seviyesindeki artış trendinin likidite yönetimini kolaylaştırması, kurumsal yönetim ilkelerine uyum sağlaması, sandviç panel sektöründe ülkenin önde gelen üreticilerinden biri olması gibi faktörler de değerlendirildi.

panelsanin-kredi-derecelendirilmesi-aa-olarak-belirlendi

Panelsan ulusal kredi reyting notunu güncelledi

Ancak, hammadde fiyatlarının karlılık üzerinde baskı yaratma potansiyeli ve miktarsal sıkılaşma tedbirlerinin tüketim artışını etkileme riski gibi olumsuz etkiler de vurgulandı.

JCR Avrasya, bu değerlendirmelerin sonucunda Panelsan’ın uzun vadeli ulusal kredi rating notunu AA (tr) olarak belirledi ve not görünümünü stabil olarak ilan etti. Kısa vadeli ulusal kurum kredi notunu ise J1+ (tr) olarak saptadı ve görünümünü de stabil olarak belirledi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz