TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1982 %0,00
EUR 35,0334 %0,09
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9404 %0,12
Logo
Anasayfa Borsa SoftBank Hisse Değerleri Yüzde 15 Düzeyinde Artış Gösterdi

SoftBank Hisse Değerleri Yüzde 15 Düzeyinde Artış Gösterdi

SoftBank'ın hisse değerleri, analistlerin tahminlerini aşan kazanç açıklamasının etkisiyle haftanın son işlem gününde yüzde 15'ten fazla değer kazandı.

Yayınlanma:
SoftBank Hisse Değerleri Yüzde 15 Düzeyinde Artış Gösterdi

Japonya merkezli yatırım bankası SoftBank’ın hisseleri, analistlerin beklentilerini aşan kazanç açıklamasının ardından haftanın son işlem gününde %15’ten fazla değer kazandı.

SoftBank, dört çeyreklik bir kaybın ardından ilk çeyrek kârını açıkladı. Aralık çeyreğinde, SoftBank’ın net geliri 950 milyar Japon yeni (6,36 milyar dolar) olarak gerçekleşti ve bu, 196,5 milyar yenlik tahminlerin çok üzerinde gerçekleşti.

Şirketin amiral gemisi teknoloji yatırım kolu Vision Fund, önceki mali yılda yaşanan rekor kayıpların ardından toparlanmaya devam ederek 600,7 milyar Japon yeni tutarında yatırım kazancı elde etti.

softbank-hisse-degerleri-yuzde-15-duzeyinde-artis-gosterdi

SoftBank hisseleri bilanço sonrası arttı

SoftBank’ın sahibi olduğu Arm, kazanç tahminlerini aştı ve yapay patlamasının satışlarını artırması nedeniyle güçlü bir tahmin sundu. Arm, OpenAI’nin ChatGPT’sinin Kasım 2022’de piyasaya sürülmesinin ardından üretken yapay zekaya olan ilginin artmasıyla olumlu etkilendi. Şirket hisseleri, geçen yıl başlayan yapay zeka patlamasından yararlananlar arasında yer alıyor ve Nasdaq’da listelenen Arm’ın hisseleri Perşembe günü yaklaşık %48 arttı.

SoftBank Grubu CFO’su Yoshimitsu Goto, firmanın Alibaba odaklı bir portföyden yapay zeka odaklı bir portföye geçiş yaptığını belirtti.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz