TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa SPK Bülteninden QUAGR, HEKTS ve YKSLN Başta Olmak Üzere 8 Şirkete Borçlanma Onayı Çıktı – 10 Ocak 2024

SPK Bülteninden QUAGR, HEKTS ve YKSLN Başta Olmak Üzere 8 Şirkete Borçlanma Onayı Çıktı – 10 Ocak 2024

Yeni yılın ilk haftasında yayımlanmayan SPK Bülteni nihayet geldi. SPK Bülteninden QUAGR, HEKTS ve YKSLN başta olmak üzere 8 şirkete borçlanma onayı çıktı; işte detaylar ve tüm kararlar…

Yayınlanma:
SPK Bülteninden QUAGR, HEKTS ve YKSLN Başta Olmak Üzere 8 Şirkete Borçlanma Onayı Çıktı – 10 Ocak 2024

Sermaye Piyasası Kurulu, 2024’ün ilk haftasını pas geçtikten sonra, senenin 2nci haftasında yeni bültenini yayımladı. SPK Bülteninden 4 şirketin sermaye artırımının yanı sıra, 8 şirketin de borçlanma ihracına onay verildi. Bununla birlikte 31 web sitesine kapatma kararı, 1 şirkete para cezası ve 1 kişiye de suç duyurusu kararları verildi. SPK Bülteninden QUAGR, HEKTS ve YKSLN yatırımcılarını ilgilendiren borçlanma ihracına ilişkin onaylanan başvurulara ve diğer detaylara birlikte göz atalım.

SPK Bülteninden QUAGR, HEKTS ve YKSLN Başta Olmak Üzere 8 Şirkete Borçlanma Onayı Çıktı

QUA Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş’nin Borsa İstanbul’da QUAGR kodu ile işlem gören payları son dönemde BİST de yaşadığı düşüş ile gündeme gelmişti. Şirket hisselerinin düşüşüyle üzülen yatırımcılara bir nebze moral verecek olumlu haber bu haftaki SPK bülteninden çıktı. Şirketin 2023 yılında başvurduğu “borçlanma ihracı” ile ilgili olarak SPK onay verdi. Sermaye Piyasası Kurulu’nun bu hafta onayladığı borçlanmalar ve miktarları şu şekilde oldu:

QUA Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ – QUAGR – 10 milyar TL

  • Yükselen Çelik AŞ – YKSLİN – 1,5 milyar TL
  • Hektaş Ticaret TAŞ – HEKTS – 5 milyar TL
  • Türkiye İş Bankası AŞ – ISCTR – 5 Milyar Dolar
  • Şekerbank TAŞ – SKBNK – 2,5 milyar TL
  • Eker Süt Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ – 500 milyon lira
  • Arena Finans Faktoring AŞ – 30 milyon lira
  • Detay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ – 1,5 milyar lira

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

31 Siteye Kapama, 1 Şirkete Para Cezası, 1 Kişiye Suç Duyurusu

SPK Bülteninden kişi ver kurumlara yönelik yaptırımlar da geldi. Buna göre SPK, 31 web sitesine erişimin durdurulması için gerekli başvuruları yapma kararı aldı. Söz konusu sitelerin, yurt içi yerleşiklere yönelik olarak; yurt dışında “kaldıraçlı işlemler yaptırıldığı” tespit edildi.

SPK Bülteni - 10 Ocak 2024

SPK Bülteni – 10 Ocak 2024

SPK Bülteninden ayrıca Turk İlaç ve Serum Sanayi AŞ (TRILC) için 2,6 milyon liralık idari para cezası uygulanmaya karar verildi. Bunun yanı sıra, 1 kişi hakkında da; Beyaz Filo Oto Kiralama AŞ (BEYAZ) paylarında yaptığı işlemler dolayısıyla suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiği deklare edildi.

SPK’nın verdiği diğer izinler ile uyguladığı yaptırımlara, aşağıda linki bulunan resmi sitesinde yer alan bültene ulaşarak göz atabilirsiniz:

SPK Resmi Site

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz