TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa Yatırımcılar Borsa İstanbul’da Toparlanma İçin Bekliyor

Yatırımcılar Borsa İstanbul’da Toparlanma İçin Bekliyor

2023 yılında beklentilerin altında kalan borsa performansının ardından, yatırımcılar 2024'e umutlu bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Yayınlanma:
Yatırımcılar Borsa İstanbul’da Toparlanma İçin Bekliyor

2023 yılında borsada beklediği performansı elde edemeyen yatırımcılar, 2024 yılına umutlu bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Özellikle son üç aydır yaşanan sert düşüşler, birçok hissenin fiyatını 6-7 ay öncesine çekti.

Para politikasındaki kararlı duruşun devam etmesi ve enflasyonda gevşeme olması, faiz indirimine yönelik beklentileri artırıyor.

yatirimcilar-borsa-istanbulda-toparlanma-icin-bekliyor

Borsa İstanbul’daki sert düşüşler hisseleri 6-7 ay öncesine itti

Yabancı yatırımcının ilgisinin zaman içinde düzelmesi, Türkiye’nin düşük CDS risk primi, kredi derecelendirme kuruluşlarının olumlu değerlendirme beklentileri gibi faktörlerle piyasalarda iyimserlik artıyor.

BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında zayıf bir seyir izledikten sonra toparlanarak yüzde 1’in üzerinde artış kaydetti.

Son günlerde birçok hissenin alım fırsatını değerlendiren yatırımcıların girişi, toparlanmayı destekliyor; ancak endeks hala kritik hareketli ortalamaların altında bulunuyor.

Teknik analizde önemli bir gösterge olan hareketli ortalamalara bakıldığında, 46 hisse 5 günlük, 46 hisse 10 günlük ve 51 hisse 22 günlük ortalamaların üzerinde hareket ediyor.

Son 200 günün kapanış fiyatlarından hesaplanan 200 günlük üssel ortalamasının üzerinde hareket eden hisse sayısı ise 31 oldu.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz