TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa YKSLN ve ULUUN 2024 Yılında Bedava Hisse Verecek

YKSLN ve ULUUN 2024 Yılında Bedava Hisse Verecek

Geçtiğimiz hafta, payları Borsa İstanbul’da işlem gören 2 şirket bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı. YKSLN ve ULUUN 2024 yılında bedava hisse verecek.

Yayınlanma:
YKSLN ve ULUUN 2024 Yılında Bedava Hisse Verecek

2023 yılının son günleri yaşanırken, firmaların sermaye artırım çalışmaları ve SPK’ya yaptığı başvurular da devam ediyor. Son olarak, geride bıraktığımız haftada Yükselen Çelik ve Ulusoy Un şirketleri Sermaye Piyasası Kurulu SPK’ya bedelsiz sermaye artışı başvurusunda bulundu. SPK tarafından bu başvuruların kabul edilmesi durumunda; elinde bu hisselerden bulunduranlara YKSLN ve ULUUN 2024 yılında ücretsiz hisse verecek.

YKSLN ve ULUUN 2024 Yılında Ücretsiz Hisse Verecek

Geride bıraktığımız haftada yönetim kurullarında sermaye artırım kararları alan 2 şirketin bu konuda SPK’ya başvuru yapmalarının ardından Sermaye Piyasası Kurulu’nun değerlendirme süreci başlayacak. Değerlendirme sürecinin olumlu sonuçlanması durumunda; YKSLN ve ULUUN pay sahipleri yeni bedelsiz hisselere kavuşacak. Her 2 şirket için de bedelsiz sermaye artışı başvurusu detaylarını kısaca inceleyelim.

ULUUN 2024 Yılında Ne Zaman Bölünecek?

Ulusoy Un, geride bıraktığımız haftada yatırımcılarını yakından ilgilendiren 2 önemli karar aldı. Bunlardan biri, uzun zamandır şirket tarafından yönetilmekte olan geri alım programı kapsamında elde edilen payların sermaye azaltımı için kullanılmasıydı. Böylece hisse arzını azaltacak olan firma, hisselerinin fiyatının daha sağlıklı seviyede oluşmasını amaçlıyor. Buna ek olarak firmadan bedelsiz sermaye artışı kararı da geldi.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberlerine buradan göz atabilirsiniz.

İç kaynaklardan karşılanmak üzere sermayesini 421 milyon 530 bin TL artırmak isteyen Ulusoy Un; ödenmiş sermayesini 178 milyon 470 bin TL’den 630 milyon TL’ye yükseltmeyi amaçlıyor. Yüzde 236 oranında bedelsiz sermaye artışı yapacak olan şirketin hisselerinin ne zaman bölüneceği ise tamamen SPK kararına göre şekillenecek. SPK’nın, şirketin bedelsiz sermaye artışına onay vermesi durumunda ULUUN bölünme işlemi start alacak.

YKSLN ve ULUUN 2024 Yılında Bedava Hisse Verecek

YKSLN ve ULUUN 2024 Yılında Bedava Hisse Verecek

YKSLN Hisse Kaça Bölünecek?

2024 yılında SPK’dan bedelsiz sermaye artışı onayı bekleyecek firmalar arasına katılan Yükselen Çelik de geçtiğimiz hafta yönetim kurulundan bu kararı geçiren bir diğer şirket olarak dikkat çekti. 125 milyon TL ödenmiş sermayesi olan şirketin yüzde 100 oranında bedelsiz sermaye artışı yaparak bu meblağı 250 milyon TL’ye çıkarması kararı alındı.

SPK tarafından YKSLN bedelsiz sermaye artışı kararı onaylanırsa, şirketin payları 2’ye bölünecek. Böylece, elinde YKSLN bulunduran yatırımcıların her birinin 1 misli fazla payı olacak. 100 lotu olan 200 lota, 5 bin lotu olan da 10 bin lota ulaşacak.

KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz