Altınay Savunma Teknolojileri Halka Arz Başvurusunda Bulundu

Yayın: 18:37 - 22.12.2023
Güncelleme: 18:37 - 22.12.2023

Ülkemiz savunma sanayi sektöründe sıkça adından söz ettiren Altınay Savunma Teknolojileri, halka arz başvurusunda bulundu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’ya yapılan başvurunun detaylarını ise birlikte ele alacağız.

Halka arz başvurusunu SPK’ya ileten Altınay Savunma Teknolojileri için henüz onay sürecinde olmasından dolayı bir arz fiyatı bulunmamaktadır. Halka arz fiyatı, SPK tarafından onay gerçekleşirse doğrudan açıklanmış olacak. Ancak, yapılan halka arz başvurusu için ilan edilen izahnamede öne çıkanları inceleyebiliriz.

Altınay Savunma Halka Arz İzahnamesi

Altınay Savunma Teknolojieri tarafından SPK’ya iletilen izahnamenin öne çıkanları şu şekilde;

Altınay Savunma Halka Arzından Fon Kullanım Yerleri

Çok yeni bir başvuru olmasından dolayı, izahname üzerinden değerlendirme yapılabilen Altınay Savunma Teknolojileri için, iletilen izahnamede, halka arzdan elde edilen fonun kullanım alanlarına da yer verildi. Buna göre,

Altınay Savunma Şirketi Hakkında

Şirketin kuruluşuna baktığımızda, 2014 yılında ve Altınay Teknoloji Grubu’na bağlı olarak kurulduğunu görmekteyiz. Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. olarak kurulan şirket, kurulduğu günden bu yana; insansız sistemler, silah sistemleri, görünmezlik sistemleri, mühimmat üretim ve imha sistemleri alanında faaliyetlerini sürdürdü.

Ülkemizde hem kamu hem de özel sektörde çalışan firma, yurt dışında da çeşitli paydaşlarına çözümler sunmaktadır. Ayrıca yurt dışında da birçok projenin yükleniciliğini yapmış durumdadır.

Küresel Bir Oyuncu Olma Hedefi

Altınay Savunma Teknolojileri, oluşturmuş olduğu yüksek katma değer ile birlikte, başta Türk Silahlı kuvvetleri olmak üzere, birçok büyük kuruluş için ürünlerini geliştirmektedir. İhtiyaç duyulan teknolojileri geliştirirken de şirketin vizyon planına bakıldığında, küresel bir oyuncu olma hedefinin başta geldiği görülecektir. Altınay Savunma’nın çalışan kadrosuna bakıldığında ise, 120’den fazla çalışan olduğu ve çalışanların büyük bir kısmının da uzman mühendislerden oluştuğu görülmektedir.

 

Exit mobile version