TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2171 %-0,07
EUR 34,6459 %-0,06
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2156 %-0,18
Logo
Anasayfa Halka Arz 2024 İçin Halka Arz Koşulları Değişti, Halka Arz Sayısı Azalabilir!

2024 İçin Halka Arz Koşulları Değişti, Halka Arz Sayısı Azalabilir!

SPK’dan dikkat çekici bir adım geldi. 2024 için halka arz koşulları değişti, halka arz sayısı azalabilir; işte tüm detaylar…

Yayınlanma:
2024 İçin Halka Arz Koşulları Değişti, Halka Arz Sayısı Azalabilir!

Pandemi sonrasında başlayan halka arz furyasında sona geliniyor olabilir. Özellikle 2021, 2022 ve 2023 yıllarında onlarca şirketin halka arzı gerçekleştirilirken, son dönemde halka arz edilen firmaların hisselerinin BİST de gösterdiği performans tartışma konusu olmuştu. Yeni yıla girilirken SPK tarafından halka arz olmayı bekleyen şirketlere kötü haber geldi. SPK’dan dikkat çekici bir adım geldi. 2024 için halka arz koşulları değişti, halka arz sayısı yeni yılda azalabilir; artık şirketlerin sağlaması gereken finansal koşullar daha çetin.

Yeni Halka Arzlar İçin 1,5 Milyar TL Aktif Büyüklük Şartı Geldi!

Sermaye Piyasası Kurulu SPK tarafından, yeni halka arz edilecek şirketlere dair koşullar sıkılaştırılmaya devam ediliyor. Buna göre, artık 750 milyon TL yıllık ciro ve 1,5 milyar TL’lik aktif büyüklüğü olmayan şirketler halka arz edilemeyecek. 2024 yılı için tutarların ve limitlerin yeniden değerlendirilmesi kapsamında belirlenen tutarlar ışığında, yeni yılda halka arz edilmeyi bekleyen firmalardan pek çoğunun durumunun yeniden gözden geçirilmesi gerekecek.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

SPK’nın Yeni Kararı Halka Arzları Nasıl Etkiler, Ne Getirir, Ne Götürür?

SPK tarafından alınan karar sonrasında gözler 2024 yılında halka arz olmayı planlayan şirketlerin rasyolarına çevrildi. Zira, yeni yılda halka arz edilmek için SPK’ya başvuruda bulunmuş, sunduğu taslak izahnamesinin onaylanmasını bekleyen 30’a yakın firma var. Söz konusu firmalara ek olarak, halka arz süreci yürütmekte olan ve taslak izahnamesini düzenleyerek SPK’ya başvuruda bulunmaya hazırlanan şirketler de mevcut.

Yeni Halka Arzlar İçin 1,5 Milyar TL Aktif Büyüklük Şartı Geldi!

Yeni Halka Arzlar İçin 1,5 Milyar TL Aktif Büyüklük Şartı Geldi!

SPK’ya halka arz için başvuruda bulunan ve geçtiğimiz yıla dair bilanço verileri belli olan firmalar üzerinden Halka Arz Haber olarak yaptığımız incelemeler doğrultusunda; söz konusu şirketlerin yüzde 80’inin yeni koşulların altında kaldığını söyleyebiliriz. Bununla birlikte, 2023 bilançoları geldiğinde bu rakamda bir miktar daha iyileşme olacaktır. Zira şirketlerin bilançolarında geçtiğimiz yıl için iyileşme görülmesi sürpriz olmaz.

SPK’dan halka arz onayı bekleyen firmaların 2023 bilançolarında artış kaydetme ihtimalleri dikkate alınsa dahi, bahse konu şirketlerin yaklaşık yarısının yeni koşullara uyum sağlanamayacağı düşünülmekte. Bu durumdan en çok “teknoloji ve stratejik üretim sektörleri” etkilenebilir. Bununla birlikte, yeniden değerleme oranları ile aktif büyüklük oranı yakalamakta zorlanmayan GYO’ların halka arzlarında sekteye uğrama beklenmiyor.

SPK Resmi Site

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz