TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,4246 %-0,15
EUR 34,6533 %-0,66
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3409 %-0,56
Logo
Anasayfa Halka Arz Alnus Yatırım Halka Arz Ne Zaman? Alnus Yatırım Kimin ve Ne İş Yapar?

Alnus Yatırım Halka Arz Ne Zaman? Alnus Yatırım Kimin ve Ne İş Yapar?

Halka arz olmak için başvuru sürecini başlatan şirketler arasına Alnus Yatırım da katıldı. Alnus Yatırım halka arz ne zaman, kimin ve ne iş yapar, inceleyelim.

Yayınlanma:
Alnus Yatırım Halka Arz Ne Zaman? Alnus Yatırım Kimin ve Ne İş Yapar?

Aracı kurum faaliyetlerini gerçekleştiren şirketlerden biri olan Alnus Yatırım Menkul Değerler A.Ş halka arz olmaya hazırlanıyor. Halka arz sürecinin başladığına ilişkin KAP’ta (Kamuyu Aydınlatma PLatformu) bildiri yayınlayan Alnus Yatırım halka arz ne zaman, kimin, ortaklık yapısı nasıl, ne iş yapar, birlikte göz atalım…

 Alnus Yatırım Halka Arz Ne Zaman?

Alnus Yatırım halka arz başvuru sürecinin başlamasına yönelik bildirim yayımladı. Buna göre Alnus Yatırım, 27 Aralık 2023’te gerçekleştirdiği genel Kurul Toplantısı’nda sermaye artırımı ve / veya ortak satışı şeklinde halka arz olma kararı almıştır. Bu kapsamda, şirketin esas sözleşmesinin ilgili kanun ve esaslara göre düzenlenmesi ve kayıtlı sermaye sistemine geçilmesi için SPK’ya ön izin başvurusunda bulunulması kararlaştırılmıştır.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

Alnus Yatırım, henüz halka arz olma sürecinin başındadır. İlerleyen süreçte yaşanacak olan gelişmeleri siz Halka Arz Takvimi okurlarıyla paylaşmaya devam edeceğiz.

Alnus Yatırım Kimin, Ortaklık Yapısı Nasıl?

Alnus Yatırım Menkul Değerler A.Ş tek ortaklı bir yapıya sahiptir. Şirket paylarının tamamı Aynus Holding A.Ş’ye aittir. Şirket paylarına dolaylı yoldan yüzde 100 oranla sahip olan kişi ise Nusret Altınbaş’tır.

Alnus Yatırım Ne İş Yapar?

Ana faaliyet konusu sermaye piyasası araçları olan Alnus Yatırım, borsa aracılığı ve vadeli işlemler dahil olacak şekilde menkul kıymetler aracılık hizmetleri vermektedir. Şirket aynı zamanda Forex işlemlerine ve halka arzlara aracılık etme hizmetleri de vermektedir. Ülkemizin köklü aracı kurumlarından biri olan Alnus Yatırım Menkul Değerler A.Ş, 1990 yılında Sardis Menkul Değerler A.Ş unvanı ile kurulmuştur.

 Alnus Yatırım Halka Arz Ne Zaman?

Alnus Yatırım Halka Arz Ne Zaman?

2014 yılında Nusret Altınbaş tarafından satın alınan şirketin ödenmiş sermayesi artırılmış ve unvanı da değiştirilerek Alnus Yatırım Menkul Değerler A.Ş olmuştur. Bu kapsamda ödenmiş kurumun sermayesi 1,350 milyon TL’den 397 milyon TL’ye çıkarılmıştır. Nusret Altınbaş, Altınbaş Holding yönetim kurulu başkan vekilidir.

Alnus Yatırım, yatırımcıların hızlı, güvenilir ve yenilikçi çözümlerle, finansal piyasa araçlarında işlem yapabilmesini sağlamak için özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Anlık işlemlerin oldukça önemli olduğu finansal piyasalarda hız konusunda asla ödün vermeden çalışmak için şirket, yeni nesil teknolojilerle donatılmış altyapı kullanmaktadır.

Alnus Yatırım Resmi Website

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz