TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,4246 %-0,15
EUR 34,6533 %-0,66
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3409 %-0,56
Logo
Anasayfa Halka Arz Intercity Halka Arzı Ne Zaman? EKIM Kimin ve Ne İş Yapar?

Intercity Halka Arzı Ne Zaman? EKIM Kimin ve Ne İş Yapar?

Halka arz olmak için SPK'ya başvuru yapan şirketlerden biri olan Intercity (Ekim Turizm) halka arzı ne zaman, EKIM kimin ve ne iş yapar, inceleyelim...

Yayınlanma:
Intercity Halka Arzı Ne Zaman? EKIM Kimin ve Ne İş Yapar?

Ekim Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş diğer adı ile Intercity, sermaye artırımı ve ortak pay satışı şeklinde halka arzını gerçekleştirmek için SPK’ya başvuru yapan şirketlerden biridir. 30 yılı aşkın süredir filo kiralama faaliyetleri yürüten şirketin halka arzı konusunda; Intercity halka arzı ne zaman, halka arz bilgileri neler, EKIM kimin, ortaklık yapısı nasıl ve ne iş yapar gibi soruların cevaplarını içeriğimizde derledik.

EKIM Kimin, Ortaklık Yapısı Nasıl?

Ekim Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş pay sahipleri ve sahiplik oranları şu şekildedir:

  • Rafan Holding B.V – Yüzde 35,58
  • Ali Vural Ak – Yüzde 35,12
  • Intercity Yatırım Holding A.Ş – Yüzde 29,30

EKIM doğrudan pay sahipliğine ilişkin taslak izahnamede yer alan tablo aşağıdaki gibidir:

EKIM Kimin, Ortaklık Yapısı Nasıl?

EKIM Kimin, Ortaklık Yapısı Nasıl?

Şirketin pay sahiplerinden olan Rafan Holding B.V, 1997 tarihinde Hollanda’da kurulmuş olup pay sahibi yüzde 100 oranla Ocak Turizm ve Otomotiv Dış Ticaret A.Ş’dir. Ocak Turizm’in yüzde 100 oranda pay sahibi ise Ali Vural Ak’tır.

EKIM Turizm’in bir diğer ortağı olan Intercity Yatırım Holding A.Ş, 2017 yılında Şubat Otomobilcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş unvanı ile kurulmuş olup paylarının tamamı Ali Vural Ak’a aittir.

EKIM Ne İş Yapar? Intercity Bağlı Ortaklığı Var mı?

Ekim Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş iki adet bağlı ortaklığı bulunmaktadır. Ak Yatçılık Sanayi ve Ticaret A.Ş şirketin yüzde yüz pay sahipliği ile doğrudan bağlı ortaklığı; September Yacthting Limited ise yine yüzde 100 pay sahipliği ile dolaylı bağlı ortaklığıdır. Ak Yatçılık İstanbul merkezli iken, September ise Cayman Adaları merkezlidir.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

Ekim Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş 1992 yılında İstanbul merkezli olarak kurulmuştur. Operasyonel filo kiralama faaliyetleri yürüten şirket, bu alanda ülkemizde kurulan ilk firmadır. Bağlı ortaklıkları ile birlikte oluşan Intercity Grup; kara, deniz ve hava dahil olmak üzere her türlü motorlu ve motorsuz taşıtın alım satımı ve kiralanması işlerini yürütmektedir. Bu kapsamda şirket faaliyetlerini 3 ana kategoride gerçekleştirmektedir. Bunlar; uzun dönem kara aracı kiralama, uzun dönem kara taşıtı kiralamadan dönen araçların satışı ve süperyat (operasyonel deniz aracı) kiralama şeklindedir.

EKIM Turizm Finansal Durum

Intercity finansal durumuna ilişkin taslak izahnameden alınan bazı finansal bilgilerin yer aldığı tablo aşağıdaki gibidir:

EKIM Turizm Finansal Durum

EKIM Turizm Finansal Durum

EKIM Halka Arz Ne Zaman? Intercity Halka Arz Bilgileri?

Ekim Turizm halka arz olmak için SPK’ya başvuruda bulunmuş ancak henüz arzı onaylanmamıştır. EKIM halka arz tarihi SPK’nın onayının ardından belli olacaktır.

Intercity halka arzı kapsamında 19.146.205 lot sermaye artırımı, 5.743.861 lot ortak pay satışı (Ali Vural Ak) ve 3.829.241 lot da ek ortak pay satışı olmak üzere toplamda 24.890.066 lotun halka arz edilmesi planlanmaktadır. Ak Yatırım konsorsiyum liderliğinde gerçekleştirilecek olan halka arzın bireysele eşit dağıtım yöntemi ile gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Arzın ardından EKIM halka açıklık oranı yüzde 25 olacaktır.

Intercity Halka Arz Geliri Kullanım Alanları ve Halka Arz Taahhütleri

Ekim Turizm taslak izahnamesinde yer alan bilgilere göre ek pay satışından elde edilecek olan gelir ile 30 gün boyunca fiyat istikrarı planlanmaktadır. Bununla birlikte 1 yıl boyunca ihraççı ve ortakların pay satmama taahhüdü bulunmaktadır.

Intercity Halka Arz Geliri Kullanım Alanları ve Halka Arz Taahhütleri

Intercity Halka Arz Geliri Kullanım Alanları ve Halka Arz Taahhütleri

EKIM halka arz geliri kullanım alanları ise taslak izahnamede yer alan bilgilere göre şu şekildedir:

  • Gelirin yüzde 65’i kara araçları kiralama filosuna yeni taşıt alımında
  • Yüzde 25 kredi borç ödemesinde
  • Yüzde 10 ise işletme sermayesi finansmanında

Intercity Resmi Website

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz