TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1945 %-0,01
EUR 35,0127 %0,05
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9230 %0,08
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Kaleseramik’ten Bir Yurt Dışı Yatırımı Daha Geldi

Kaleseramik’ten Bir Yurt Dışı Yatırımı Daha Geldi

Asya yatırımlarına devam eden Kaleseramik, sıradaki rotası olan Bangladeş'te 400 metrekare alanda yeni bir showroom açtı.

Yayınlanma:
Kaleseramik’ten Bir Yurt Dışı Yatırımı Daha Geldi

Türkiye’de seramik sektörünün öncüsü konumunda yer alan Kaleseramik, 2023 yılı içerisinde halka arz olmuş ve bu arz büyük ses getirmişti. Halka arz sürecinde de yapılan açıklamalarda, Kaleseramik’in yurt dışında büyüme hedeflerinden söz ediliyordu. Yurt dışına yönelik yatırımlar, Hindistan ve Pakistan ile başlamıştı. Şimdi de yeni rota olarak yine bir Asya ülkesi olan Bangladeş seçildi.

Kaleseramik’ten Bangladeş’e Yatırım

Bangladeş’te başkent Dakka’da, Kemal Atatürk Avenue’de 400 metrekare alan içerisine yeni showroom açıldı ve en güçlü markaları olarak dile getirdikleri, Kalebodur, Çanakkale Seramik, Kalesinterflex, T-One ve Kale Banyo ürünlerini de burada sergilemeye başladılar. Asya pazarında büyümesini sürdüren Kaleseramik’te Genel Müdür Altuğ Akbaş, yapılan yurt dışı yatırımları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş, potansiyel gördükleri ülkelerde yeni iş birlikleri ve yatırımlar ile büyümeye devam etmeye çalıştıklarını belirtti. Bangladeş yatırımı ile ilgili olarak da, partnerleri Shanta Holding ile işbirliği yaparak, 164 milyonluk nüfusu bulunan ve son yıllarda inşaat sektöründe çok büyük yatırımlar gerçekleştirilen Bangladeş’te, çok daha büyük başarılara imza atacaklarını dile getirdiler.

86 Ülke ve 300’den Fazla Müşteri İle Çalışıyoruz

Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş, yaptığı açıklamalarda, küresel pazar içerisinde kendi yerlerinden de söz etti. 1962 yılında faaliyetlerine başlayan Kaleseramik’in, özellikle seramik kaplama ve seramik sağlık gereçlerinde ülkede önemli bir konumda olduğunu ve sadece bu ürün üzerinde yapılan ihracatların yüzde 8,6’lık kısmının Kaleseramik tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Şuan toplamda 86 ülke ve 300’ün üzerinde müşteri ile de çalıştıklarını ekledi.

Yurt dışı yatırımlarının devam edeceğini de dile getiren Altuğ Akbaş, inşaat sektörünün harekete geçtiği Bangladeş’in kendileri için bir fırsat olduğunu belirtti ve fırsat gördükleri ülkelerde de girişimlerinin devam edeceğini dile getirdi.

Parekende Müşterilerine Özel Konsept

Bangladeş pazarında büyük beğeni toplayan ve ölçüleri büyük olan porselenleri satışa sundukları Kalesinterflex markasına büyük talep olduğunu belirten Akbaş, perakende müşterileri için de showroom içerisinde bir alan oluşturduklarını açıkladı. Banyo ve banyo mobilyası ürünlerinin yer aldığı yeni konsept ile showroom içerisinde perakende müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini iletti.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz