TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Gübre Fabrikaları Hisse Senetleri Değer Kaybetmeye Devam Ediyor

Gübre Fabrikaları Hisse Senetleri Değer Kaybetmeye Devam Ediyor

Gübre Fabrikaları T.A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) yüzde 300 oranında bedelsiz sermaye artırım kararına onay alamadığını açıklamıştı. Bu kararın etkisiyle şirketin hisse senetleri, haftanın beşinci gününde de dip seviyede işlem gördü.

Yayınlanma:
Gübre Fabrikaları Hisse Senetleri Değer Kaybetmeye Devam Ediyor

Gübre Fabrikaları T.AŞ., Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) yüzde 300 oranında bedelsiz sermaye artırım kararına onay alamadığını açıklamıştı.

Bu kararın ardından hisse senetleri değer kaybetmeye devam ediyor. Gübretaş hisseleri, bedelsiz sermaye artırımının onay alamamasının etkisiyle haftanın beşinci gününde de dip seviyede işlem gördü.

gubre-fabrikalari-hisse-senetleri-deger-kaybetmeye-devam-ediyor

GUBRF 212,90 TL’ye kadar geriledi

Hisse senetleri, bedelsiz sermaye artırım kararının onaylanmaması sonrasında sert bir düşüş yaşadı. Zirveyi gördüğü 4 Aralık’tan bu yana düşüş eğiliminde olan hisseler, 15 Aralık’ta gelen ret kararının ardından daha da sert bir düşüş yaşadı.

Bu hafta devre kesiciye giren hisseler, sırasıyla 324 TL, 291,75 TL, 262,75 TL, 236,5 TL ve 212,90 TL gibi düşük seviyelere kadar geriledi.

Gübretaş hisselerindeki bu düşüş, haftalık bazda yüzde 40’ı aşarken, aylık bazda yüzde 43,15 düzeyinde bulunuyor.

Yıllık bazda da yüzde 13,74 oranında ekside performans gösteriyor. Şirketin bedelsiz sermaye artırımının onay alamaması, Razi Petrochemical Co.’nun davaya ilişkin karşılık ayrılma riski ve muhasebenin ihtiyatlılık ilkesi gerekçesiyle olmayan kaynaktan sermaye artırımına yol açma riski nedeniyle SPK tarafından onaylanmamıştı.

Şirketin hisse senetlerindeki değer kaybı, bu kararın ardından sürmektedir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz