TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2124 %-0,08
EUR 34,6408 %-0,03
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2563 %-0,08
Logo
Anasayfa Borsa BIST 100 Endeksi Rekor Seviyelere Yaklaşıyor

BIST 100 Endeksi Rekor Seviyelere Yaklaşıyor

Borsa İstanbul'da yaşanan yukarı yönlü hareketlerle birlikte BIST 100 endeksi rekor seviyelere yaklaşıyor. Uzmanlar, yatırımcıları kar satışlarına karşı uyarıyor ve dalgalanmalara dikkat çekiyor.

Yayınlanma:
BIST 100 Endeksi Rekor Seviyelere Yaklaşıyor

Borsa İstanbul’da, özellikle 2024 Şubat ayında yaşanan yukarı yönlü hareketler, BIST 100 endeksinin ardı ardına rekorlar kırmasına neden oldu. 19 Şubat’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 9404 puana ulaşan BIST 100 endeksi, 20 Şubat saat 15.00 itibarıyla yüzde 1,4’lük bir artışla 9328 puanda seyrediyor.

Bu yükselişler, birçok yatırımcının kazanç elde etmesini sağlarken, uzmanlar kar satışlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Uzmanların çoğu, BIST 100 endeksinin 2024 yılında 10 bin puanın üzerine çıkmasını hedefliyor. Ancak bu süreçte dalgalanmaların olabileceği konusunda uyarılar yapılıyor.

bist-100-endeksi-rekor-seviyelere-yaklasiyor

BIST 100 endeksi 9328 puanda seyrediyor

Ekonomim.com’a değerlendirmede bulunan Dr. Şeref Oğuz, küçük yatırımcıların borsanın yükselen trendine kapılmaması ve adımlarını dikkatle atması gerektiğini belirtti. Oğuz, daha önce yaşanan senaryonun tekrarlanabileceğini ve bir silkeleme operasyonunun gerçekleşebileceğini paylaştı.

Uzman, “Borsa ağacının 8,5 milyon yaprağı vardı, bir silkelendi ve 1 milyonu gitti. Borsa 10 bine doğru koşarken, yeniden hasat zamanı geldi.” ifadelerini kullandı. Sermaye Piyasası Kurulu’nun küçük yatırımcıyı korumadığı durumda, yeniden silkeleme riskiyle karşı karşıya kalabileceklerini aktardı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz