TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Borsa Enflasyon Raporunun Ardından Yeni Zirveye Ulaştı

Borsa Enflasyon Raporunun Ardından Yeni Zirveye Ulaştı

Borsa, Ocak ayı enflasyon verileri ve TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın sunumuyla yılın ilk enflasyon raporu tanıtıldığı haftada yükselişini sürdürdü. BIST 100 endeksi, haftalık bazda yüzde 4'ten fazla artarak 9045 puana ulaşarak rekorunu tazeledi.

Yayınlanma:
Borsa Enflasyon Raporunun Ardından Yeni Zirveye Ulaştı

Borsa, Ocak ayı enflasyonu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan tarafından sunulan yılın ilk enflasyon raporu tanıtıldığı haftada yeni rekor seviyelere ulaştı. BIST 100 endeksi, haftalık bazda yüzde 4’ten fazla artarak 9045 puana çıkarak rekorunu tazeledi.

Deniz Yatırım, rekorun geldiği haftada hisse alımlarına ağırlık verdi. Şirket, hafta boyunca 850 milyon TL’lik hisse alımı gerçekleştirdi. Bu alımların büyük bölümü enerji hisselerine yapıldı.

borsa-enflasyon-raporunun-ardindan-yeni-zirveye-ulasti

Deniz Yatırım hisselere ağırlık verdi

Hafta içinde Deniz Yatırım, 520 milyon TL’lik Astor Enerji (ASTOR) alımı gerçekleştirdi. ASTOR hisse senedi, haftalık bazda yüzde 2’den fazla artarak 127 TL seviyesine ulaştı. ASTOR, geçen yılın Ocak ayında halka arz edilmiş ve 2023 boyunca en çok yükselen hisselerden biri olmuştu.

Deniz Yatırım’ın ASTOR alımını, 252 milyon TL ile TÜPRAŞ – Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TUPRS) ve 210 milyon TL ile Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (REEDR) hisseleri takip etti. Ayrıca, aracı kurum 144 milyon TL’lik Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (VESTL) hissesi aldı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz