TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Borsa İstanbul’da Satış Rüzgarı Güçleniyor

Borsa İstanbul’da Satış Rüzgarı Güçleniyor

Borsa İstanbul'da yıl sonuna yaklaşılırken, BIST 100 endeksindeki düşüş eğilimi ve halka arzlardaki direnç kaybı dikkat çekiyor. İş Yatırım'ın teknik analizine göre, Akbank (AKBNK), Ereğli Demir Çelik (EREGL), ve Sabancı Holding (SAHOL) gibi önde gelen şirketlerde yatırım fırsatları belirginleşiyor.

Yayınlanma:
Borsa İstanbul’da Satış Rüzgarı Güçleniyor

Borsa İstanbul’da yıl sonuna yaklaşılırken, satış baskısı hissedilmeye başlandı. BIST 100 endeksi düşüş eğilimini sürdürürken, halka arzlar da dirençlerini kaybederek tabanda gezinmeye başladı. Ancak, İş Yatırım’ın teknik analizine göre Akbank (AKBNK), Ereğli Demir Çelik (EREGL), ve Sabancı Holding (SAHOL) gibi önde gelen şirketlerde yatırım fırsatları görünüyor.

Akbank (AKBNK) hisseleri, Bank of America’nın markajına girmesinin ardından 40,5 milyon liralık dev alım gerçekleştirmişti. Ancak, bu alıma rağmen bugün yüzde 2,74 oranında bir düşüşle 38,32 lira seviyelerinde işlem görüyor.

Akbank hisseleri, haftalık bazda yüzde 9’dan fazla kazanç sağlarken, aylık bazda yüzde 26,66 değer kazancı elde etti ve yıllık bazda yüzde 125,18 oranında artıda performans sergiliyor.

borsa-istanbulda-satis-ruzgari-gucleniyor

İş Yatırım bazı hisseleri öne çıkardı

Sabancı Holding (SAHOL) hisseleri ise dün akşam kapanış öncesinde rekor kırarak 67 liraya tırmandı. Ancak, bugün TSİ 13:20 sularında yüzde 3,78 oranında bir kayıpla 63,7 lira seviyelerinde işlem görüyor.

Haftalık bazda yüzde 5’ten fazla kazanç sağlayan Sabancı hisseleri, aylık bazda yüzde 8,45 ve yıllık bazda yüzde 68,54 artıda performans gösteriyor.

Ereğli Demir Çelik (EREGL) hisseleri ise İş Yatırım’ın öne çıkan hisseleri arasında tek pozitif seyreden isim oldu. Hisseler, TSİ 13:20 sularında yüzde 1’i aşan kazançla 42,26 lira seviyelerinde işlem görüyor.

Haftalık bazda yüzde 9,61 kazanç sağlayan Ereğli Demir Çelik hisseleri, aylık bazda yüzde 10,24 artıda geziyor. Bank of America’nın bugün Ereğli Demir Çelik hisselerinde 80,9 milyon liralık yüklü bir satış yaptığı dikkat çekiyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz