TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2124 %-0,08
EUR 34,6408 %-0,03
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2563 %-0,08
Logo
Anasayfa Borsa Borsada Rekor Kırıldı Ancak Hızlı Düşüş Dikkat Çekti

Borsada Rekor Kırıldı Ancak Hızlı Düşüş Dikkat Çekti

BIST 100 endeksi son haftalardaki yükselişini sürdürerek 9000 puanın üzerine çıktı, ancak dün akşam saatlerinde yaşanan hızlı düşüşle 9000 puanın altına geriledi. Şu anda yatay seyreden endeks, yatırımcıların Bank of America'nın satışlarını yakından takip ettiği bir ortamda bulunuyor.

Yayınlanma:
Borsada Rekor Kırıldı Ancak Hızlı Düşüş Dikkat Çekti

Son haftalarda hızlı bir yükseliş gösteren borsa, 9000 puanın üzerine çıkarak olumlu bir seyir izledi. Ancak, BIST 100 endeksi dün 9217 puana kadar yükselerek yeni bir rekor kırdıktan sonra, akşam saatlerinde yaklaşık yüzde 2’lik bir düşüş yaşayarak 9000 puanın altına geriledi.

borsada-rekor-kirildi-ancak-hizli-dusus-dikkat-cekti

BofA 700 Milyon TL satış gerçekleştirdi

Şu anda ise BIST 100 endeksi 9005 puan seviyesinde yatay bir seyir izliyor. Yatırımcılar, ABD’li banka Bank of America’nın (BofA) borsadaki işlemlerini yakından takip ediyor. BofA, bugün de satışlara ağırlık verdi. Matriks tarafından izlenen verilere göre, banka bugün yaklaşık 700 milyon TL tutarında satış gerçekleştirdi. En çok satılan hisse senedi ise 171 milyon TL ile İş Bankası (ISCTR) oldu. ISCTR, günlük bazda yaklaşık yüzde 2’lik bir düşüşle 26,6 TL’den işlem görüyor.

Öte yandan, İş Bankası dün beklentinin üzerinde rakamlar açıklamıştı. BofA’nın satışlarını 157 milyon TL ile Gübre Fabrikaları (GUBRF) ve 130 milyon TL ile Hektaş (HEKTS) takip etti. Bugün içerisinde ise 117,6 milyon TL’lik Ereğli Demir Çelik (EREGL) ve 112,7 milyon TL’lik Sasa Polyester (SASA) hisseleri de satıldı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz