TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,4246 %-0,15
EUR 34,6533 %-0,66
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3409 %-0,56
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Borsada THYAO Hisseleri Öne Çıkıyor

Borsada THYAO Hisseleri Öne Çıkıyor

Hafta boyunca düşüş yaşayan BIST 100 endeksi, bugünkü açılışını takiben yüzde 2'yi aşan bir artışla yükseldi. Bank of America (BofA) önemli alım işlemleri gerçekleştirirken, Türk Hava Yolları (THYAO) hisseleri dikkat çekti.

Yayınlanma:
Borsada THYAO Hisseleri Öne Çıkıyor

Hafta boyunca düşüş eğiliminde olan BIST 100 endeksi, bugünkü açılışını 8863 puandan gerçekleştirdikten sonra tepki alımlarına sahne oldu ve öğleden sonra yüzde 2’yi aşan bir artışla 8900 puan seviyesine yükseldi. Ana endeks kırmızı mumlara direnirken, düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendiren ABD merkezli yatırım bankası Bank of America (BofA) önemli alış işlemleri gerçekleştirdi.

BofA’nın bu alım fırsatı olarak gördüğü şirketler arasında öne çıkan isimlerden biri Türk Hava Yolları (THYAO) hisseleriydi. Geçen hafta THY hisselerinde yapılan yüklü satışlar sonrasında “BofA’nın gözünden düştü mü?” sorularını akıllara getirse de son gelişmeler, THYAO’daki beklentilerin devam ettiğine işaret etti.

borsada-thyao-hisseleri-one-cikiyor

THYAO hisseleri yüzde 3 artış gösterdi

BofA müşterileri, bugünkü işlemlerde THYAO paylarında 403,9 milyon TL büyüklüğünde alım işlemi gerçekleştirdi.

Bugünkü yüklü alımlar, hafta boyunca düşüş gösteren hisseler için can suyu oldu. Bu hafta 280 liraya kadar gerileyen THYAO, yazım sırasında yüzde 3’e yaklaşan bir artışla 290,5 lira seviyesine yükseldi.

BofA’nın en fazla alım yaptığı diğer hisseler arasında Sasa Polyester (SASA), Vestel Elektronik (VESTL), Sabancı Holding (SAHOL) ve İş Bankası (ISCTR) payları bulunuyor.

Dev banka, SASA’da 226,5 milyon TL, VESTL’de 95,9 milyon TL, SAHOL’da 65,2 milyon TL ve ISCTR paylarında 61,3 milyon TL’lik alım gerçekleştirdi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz