TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1963 %0,00
EUR 34,7497 %-0,23
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,4292 %0,12
Logo
Anasayfa Borsa EGGUB Ne Zaman Bölünecek?

EGGUB Ne Zaman Bölünecek?

40 milyon TL olan sermayesini iç kaynaklardan 60 milyon TL artırarak 100 milyon TL’ye çıkaracak olan EGGUB ne zaman bölünecek, belli oldu…

Yayınlanma:
EGGUB Ne Zaman Bölünecek?

14 Aralık Perşembe akşamı yayımlanan SPK bülteni ile yüzde 150 oranında bedelsiz sermaye artışı onaylanan Ege Gübre Sanayii A.Ş (EGGUB), bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu KAP’a bedelsiz sermaye artırımı süreci ile ilgili olarak paylaşımda bulundu. Paydaşların hak kullanım tarihini ve bedelsiz sürecinin işleyişini kamuoyuna deklare eden Ege Gübre Sanayii A.Ş hissesi EGGUB ne zaman bölünecek, işte detaylar…

EGGUB Bedelsiz Sermaye Artırımı Ne Zaman? EGGUB Ne Zaman Bölünecek?

2023 yılı içerisinde yaptığı bedelsiz sermaye artışı başvurusu için 14 Aralık itibariyle SPK’dan onay alan Ege Gübre Sanayii A.Ş, süreci yıl bitmeden tamamlamak istiyor. Bu doğrultuda, elini çabuk tutan Ege Gübre Sanayii, bugün aldığı kararı KAP üzerinden kamuoyuna deklare etti. Buna göre; EGGUB bedelsiz sermaye artışına iştirak etmek isteyenler için, bedelsiz pay alma hakkı kullanım başlangıç tarihi 20 Aralık 2023 (yarın) olarak belirlendi.

EGGUB Kaça Bölünecek, Kaç Lotu Olanın Kaç Lotu Olacak?

EGGUB Kaça Bölünecek, Kaç Lotu Olanın Kaç Lotu Olacak?

“Borsada işlem gören tipteki payların hak sahiplerinin belirlendiği tarih” olarak 21 Aralık 2023 Perşembe günü tayin edilirken, hisselerin paydaşların hesabına yansıtılacağı tarih olarak da 22 Aralık Cuma günü belirlendi. Buradan da anlaşılacağı üzere EGGUB bölünmüş haliyle önümüzdeki Cuma gününden itibaren BİST de güncel fiyatıyla işlem görecek.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

EGGUB Kaça Bölünecek, Kaç Lotu Olanın Kaç Lotu Olacak?

Yüzde 150 oranında bedelsiz sermaye artışı yapacak olan Ege Gübre Sanayii A.Ş’nin sermayesi 40 milyon liradan 100 milyon liraya yükseltilecek. Ödenmiş sermayesini 60 milyon lira düzeyinde artıracak şirketin paydaşları, bölünme sonrasında 2,5 kat nominal paya sahip olacak. Bir başka deyişle; 1 lotu olan EGGUB hissedarının 2,5 lotu olacak.

EGGUB Geçen Yıl da Yüzde 300 Bedelsiz Sermaye Artışı Yapmıştı!

EGGUB Geçen Yıl da Yüzde 300 Bedelsiz Sermaye Artışı Yapmıştı!

10 lotu olan EGGUB paydaşı 25 lota, 40 lotu olan EGGUB sahibi de 100 lota ulaşacak. Yatırımcılar, elinde bulundurdukları EGGUB hisse sayısına göre bedelsiz sermaye artışından pay alacaklar.

Geçen Yıl da Yüzde 300 Bedelsiz Sermaye Artışı Yapmıştı!

Gübre sektörünün ülkemizdeki en önemli aktörlerinden biri konumunda olan EGGUB, bilindiği üzere 2022 yılında da yüzde 300 bedelsiz sermaye artışı yapmıştı. Şirketin sermaye artışı için paydaşlarından maddi katkı istememesi ve iç kaynaklara yönelmesi, yatırımcılarını mutlu etmeye devam ediyor.

EGGUB KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz