TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1982 %0,00
EUR 35,0334 %0,09
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9404 %0,12
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Erdemir Temettü ve Sermaye Artırımı Kararlarını Duyurdu

Erdemir Temettü ve Sermaye Artırımı Kararlarını Duyurdu

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildirimlerle 2023 için temettü dağıtımı ve bedelsiz sermaye artırımı kararlarını duyurdu.

Yayınlanma:
Erdemir Temettü ve Sermaye Artırımı Kararlarını Duyurdu

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderdiği bildirimlerle yatırımcılarına iki önemli kararını duyurdu.

Şirket, 2023 için 1 TL nominal değerli pay başına 0,45 TL net temettü önerisi sunarak kâr dağıtımını açıkladı. Temettü dağıtımı, 2024 yılı Mart ayında yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda hissedarların onayına sunuluyor.

erdemir-temettu-ve-sermaye-artirimi-kararlarini-duyurdu

Ereğli Demir ve Çelik 0,45 TL’den temettü ödüyor

Ayrıca, Ereğli Demir’in 3,5 milyar TL olan sermayesini enflasyon düzeltme farklarından kaynaklanacak yüzde 100 artışla 7 milyar TL’ye çıkaracağı ve artırılan payların bedelsiz olarak ortaklara dağıtılacağı açıklandı.

Bu kararlarla birlikte Ereğli Demir, yatırımcılarına olan bağlılığını bir kez daha gösterirken, şirketin hisse senedi borsada günlük yüzde 1 düşüşle işlem görüyor. Geçen hafta 51 TL’ye kadar çıkan hisse senedi, şu an 46,5 TL seviyelerinde işlem görerek bir kayıp serisi yaşıyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz