TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2245 %-0,02
EUR 34,8037 %0,46
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3820 %0,28
Logo
Anasayfa Ekonomi Türkiye’de Ekonomik Güven Endeksi Şubat Ayında Sabit Kaldı

Türkiye’de Ekonomik Güven Endeksi Şubat Ayında Sabit Kaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Şubat 2024 dönemi ekonomik güven endeksi verileri, geçen yılki seçim dönemine rağmen istikrarlı bir seyir izledi.

Yayınlanma:
Türkiye’de Ekonomik Güven Endeksi Şubat Ayında Sabit Kaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat 2024 dönemi ekonomik güven endeksi verilerini kamuoyuyla paylaştı. Geçen yılki seçim sürecine rağmen artış eğilimini sürdüren endeks, 2024’e güçlü bir yükselişle başlamış olsa da Şubat ayında ivmesini koruyamadı ve eşiğe yakın bir seviyede kaldı.

Üretici ve tüketici güveninin perakende ticaret, reel kesim, hizmet ve inşaat sektörlerindeki genel ekonomik beklentilerini yansıtan ekonomik güven endeksi, Şubat ayında önceki aya göre yüzde 0,4’lük sınırlı bir azalışla 99,0 değerinde kaydedildi. Bu, endeksin eşik değerine yakın seviyede seyretmeye devam ettiğini gösteriyor. Eşik değeri 100 olan endeksin altında gelen veriler genel ekonomiye dair kötümserliği; üstünde gelenler ise iyimserliği yansıtıyor.

turkiyede-ekonomik-guven-endeksi-subat-ayinda-sabit-kaldi

Ekonomik güven endeksi Ocak ayında yüzde 3,1 artmıştı

2024’ün başlangıcında ekonomik güven endeksi aylık bazda yüzde 3,1 artarak dikkat çekici bir şekilde 99,4 değerine yükselmiş ve Ocak ayında eşik değerine yaklaşmıştı.

Şubat ayında tüketici güven endeksi, Ocak ayına kıyasla yüzde 1,3’lük bir düşüşle 79,3 değerini alırken, reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi yüzde 0,9 azalarak 102,0 değerinde kaydedildi. Perakende ticaret sektörü güven endeksi ise yüzde 1,0 düşüşle 114,5 değerine geriledi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz