TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2561 %0,01
EUR 34,6421 %-0,14
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2718 %-0,15
Logo
Anasayfa Ekonomi Türkiye’nin Kredi Notu Yükseldi

Türkiye’nin Kredi Notu Yükseldi

Fitch Ratings'in Türkiye ekonomisine ilişkin kredi notunu yükseltmesi ve not görünümünü pozitife çevirmesiyle Türkiye, yabancı yatırımcıların ilgisini artırıyor.

Yayınlanma:
Türkiye’nin Kredi Notu Yükseldi

Türkiye’nin ekonomik yönetimindeki değişimler, ülkenin yabancı yatırımcıları çekme hedefiyle hızla devam ediyor. Bu hedefe ulaşmada kritik öneme sahip olan faktörlerden biri ise kredi notu görünümüdür.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu “B”den “B+”ya yükseltirken, kredi not görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çıkardı.

Bu olumlu gelişmenin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulanan ekonomik programın somut sonuçlarının ülke kredi notuna yansıdığını belirtti.

turkiyenin-kredi-notu-yukseldi

Fitch Ratings kredi notunu B+’a yükseltti

Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesi ve görünümü pozitife çevirmesi, Türkiye’nin uluslararası normlara uyan ve öngörülebilir politikalarını ödüllendirdiğine işaret ediyor.

Şimşek, gelecek dönemde makro-finansal istikrarın daha da güçlenerek not artışlarının devam edeceğini vurguladı, özellikle de dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini gibi faktörlerin etkisiyledir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz