TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2424 %0,02
EUR 34,7904 %0,41
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3439 %0,14
Logo
Anasayfa Ekonomi Mehmet Şimşek ve Janet Yellen Arasındaki Görüşme Tartışma Yarattı

Mehmet Şimşek ve Janet Yellen Arasındaki Görüşme Tartışma Yarattı

Brezilya'da düzenlenen G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları toplantısında Türkiye'yi temsil eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile görüntülenmesi, Türkiye'nin sıcak para ihtiyacı ve IMF ile ilişkisine dair tartışmalara neden oldu.

Yayınlanma:
Mehmet Şimşek ve Janet Yellen Arasındaki Görüşme Tartışma Yarattı

Brezilya’da düzenlenen G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile verdiği fotoğraf, tartışmalı bir iddiayı gündeme getirdi.

G20 etkinliği sırasında Yellen ile bir araya gelen Şimşek’in, Türkiye’nin sıcak para ihtiyacı için Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından borç alınması meselesini gündeme getirdiği ileri sürüldü.

mehmet-simsek-ve-janet-yellen-arasindaki-gorusme-tartisma-yaratti

Türkiye IMF’ten borç mu alıyor?

Ancak Mart ayının sonunda yapılacak yerel seçimlerden sonra IMF ile görüşme yapmak için ABD’den destek istendiği iddiaları, İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yalanlandı.

Yapılan açıklamada, “Seçimden sonra IMF ile görüşme yapmak için ABD’den destek istendiği” şeklindeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz