TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Halkbank ABD’deki Davayı Kazandı HALKB Tavanladı – 9 Ocak 2024

Halkbank ABD’deki Davayı Kazandı HALKB Tavanladı – 9 Ocak 2024

Halkbank’a ve yatırımcısına nihayet müjdeli haber geldi. Halkbank ABD’deki davayı kazandı, Borsa İstanbul’da HALKB hisse 9 Ocak Salı günü tavan oldu.

Yayınlanma:
Halkbank ABD’deki Davayı Kazandı HALKB Tavanladı – 9 Ocak 2024

Halkbank uzunca süredir ABD’de aleyhine açılan davalarla uğraşıyor. Bankaya ve yatırımcısına müjdeli haber bu sabah geldi. Halk Bankası tarafından sabah saat 9.30 dolaylarında, seans başlamadan yapılan KAP Bildirimi ile, ABD’de banka aleyhine devam eden davalardan birinde Halk Bankası lehine karar çıktığı duyuruldu. Bu durum, bankanın Borsa İstanbul’da HALKB kodu ile işlem gören paylarının güne tavan serisi ile başlamasını sağladı; işte detaylar…

Halkbank ABD’deki Owens Davasını Kazandı HALKB Tavanladı – 9 Ocak 2024

Halk Bankası, Amerika Birleşik Devletleri’nde devam eden Owens Davası’ndan zaferle ayrıldı. 27 Mart 2020 tarihinde açılan dava, son temyiz aşamasında da Halkbank lehine sonuçlandı. Halkbank tarafından KAP aracılığı ile duyurulan olumlu durum, bankanın yatırımcılarını bir hayli memnun etti. Bunun yanı sıra, bankanın aleyhinde ABD’de devam eden 2 davanın daha olduğu da yine söz konusu açıklamada hatırlatıldı.

9 Ocak Salı sabahı seans öncesinde açıklanan davanın olumlu yönde neticelenmesi ile birlikte HALKB hisseleri güne tavan fiyattan (13,79 TL) merhaba dedi. Tavanda alış için bekleyen milyonlarca lot ile birlikte yoluna devam eden HALKB payları, seans içerisinde de tavan bozmayarak yatırımcısını memnun etti.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

Halk Bankası ve XBANK Hisseleri Primlendi

Borsa İstanbul’da 2024 yılının 2nci haftasına XBANK hisseleri son derece iyi bir performans gösteriyor. Dünü (8 Ocak Pazartesi) pek çok banka hissesi tavandan ve tavana yakın seviyeden kapatırken, yatırımcılar bu hareketin sebebini merak etmekteydi. Bugün sabah saatlerinde gündeme bomba gibi düşen Halkbank’ın ABD dava sonucu bir “insider trading” ihtimalini ortaya koydu.”

Halkbank ABD'deki Owens Davasını Kazandı HALKB Tavanladı - 9 Ocak 2024

Halkbank ABD’deki Owens Davasını Kazandı HALKB Tavanladı – 9 Ocak 2024

Geniş yatırımcı kitlesinin bihaber olduğu durumu önden haber alan büyük yatırımcılar, borsada bankacılık tahtalarını tavanlatırken, dünü iyi geçiren HALKB bugün de tavan yaparak uzun süredir yüzünü güldürmediği yatırımcısına bir nebze olsun moral verdi. Bu yükselişlerle HALKB’nin son 5 gündeki primi yüzde 15’e ve son 1 aydaki yükselişi de yüzde 9’a yaklaştı. Son yükselişlerle son 6 aydaki kayıplarını telafi eden HALKB paylarının son 1 yıldaki yükselişi yüzde 18 seviyesini buldu.

HALKB KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz