TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri HSBC ve TEB Yatırım GARAN’ın Yüksek Alımıyla Dikkat Çekti

HSBC ve TEB Yatırım GARAN’ın Yüksek Alımıyla Dikkat Çekti

Uluslararası finans devi HSBC gibi büyük yatırım bankaları, alımlarla dikkat çekti. HSBC'nin verilerine göre, geçen hafta 1,3 milyar TL net alım gerçekleştirdi. Banka, özellikle Türkiye Garanti Bankası A.Ş. (GARAN) hisselerine odaklandı ve bu hafta içinde 500 milyon TL değerinde GARAN alımı gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
HSBC ve TEB Yatırım GARAN’ın Yüksek Alımıyla Dikkat Çekti

Borsa İstanbul’da son haftalarda dar bir aralıkta işlem gören BIST 100 endeksi, Ekim’deki rekor seviyesinin oldukça altında bulunuyor ve haftayı yüzde 1,4’lük düşüşle 7913 puan seviyesinden kapattı.

Ancak, bu karmaşık seyirde HSBC gibi çok uluslu yatırım bankaları alımlarla haftayı tamamladı. Verilere göre, HSBC, geçen hafta 1,3 milyar TL net alım gerçekleştirdi.

hsbc-ve-teb-yatirim-garanin-yuksek-alimiyla-dikkat-cekti

HSBC geçen hafta 1,3 milyar TL net alım yaptı

Bankanın özellikle odaklandığı hisse senedi Türkiye Garanti Bankası A.Ş. (GARAN) oldu ve bu hafta 500 milyon TL değerinde GARAN alımı gerçekleştirdi. Ayrıca, TEB Yatırım da bu hafta GARAN’a yönelik en çok alım yapanlar arasında yer aldı.

GARAN hisse senedi, geçen haftayı yüzde 2’ye yakın kazançla 57,7 TL seviyesinden kapatırken, hafta içinde 62,1 TL ile rekor seviyesine ulaştı. HSBC’nin net alımlarında GARAN’ı takip eden diğer hisseler arasında Türk Telekomünikasyon A.Ş. (TTKOM) ve Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GUBRF) bulunuyor.

TTKOM için 200 milyon TL alım gerçekleşti

TTKOM ve GURBRF’den sırasıyla 200.466.315 TL ve 199.423.401 TL alım gerçekleştirildi. HSBC’nin tercih ettiği diğer hisseler arasında SOKM, ISCTR, ENKAI ve AGHOL yer alıyor ve bu hisselerde 105 milyon TL ile 73 milyon TL arasında değişen alımlar yapıldı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz