TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Moody’s Derecelendirmesi Sonrası Banka Hisseleri Yükseldi

Moody’s Derecelendirmesi Sonrası Banka Hisseleri Yükseldi

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, dünkü işlemleri yüzde 0,10 değer kaybıyla tamamladı. Moody’s'in olumlu değerlendirmesi ve Türk bankalarının kredi notu görünümünün yükseltilmesi endeksi destekledi.

Yayınlanma:
Moody’s Derecelendirmesi Sonrası Banka Hisseleri Yükseldi

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, dün günü yüzde 0,10 değer kaybıyla 8.024,37 puandan tamamladı. Günlük işlem hacmi 75,5 milyar lira olarak gerçekleşti. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 0,42, mali endeks yüzde 0,49, hizmetler endeksi yüzde 0,56 değer kazanırken, en çok gerileyen sektör endeksi yüzde 1,15 ile metal eşya oldu.

BIST 100 endeksi, 7.900 seviyesinden aldığı destekle 8.000 puan üzerine yerleşmeyi başardı. Bugün ise yüzde 0,99’luk bir yükselişle 8.104 puandan güne başladı ve şu anda yüzde 0,93’lük bir artışla 8.098 puanda işlem görüyor.

moodys-derecelendirmesi-sonrasi-banka-hisseleri-yukseldi

Moody’s 17 bankanın kredi notu görünümünü revize etti

Moody’s’in Türkiye’ye yönelik olumlu değerlendirmesi ve Türk bankalarının kredi notu görünümünün yükseltilmesi, endeksin psikolojik direncin üzerine yerleşmesinde etkili oldu. Bankacılık endeksi, Moody’s beklentisiyle rekor kırarak 10.275 puana kadar yükseldi.

Saat 10.44 itibarıyla, Halkbank (HALKB), Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası (TSKB), Vakıfbank (VAKBN), Akbank (AKBNK), Garanti Bankası (GARAN), Yapı Kredi Bankası (YKBNK), Şekerbank (SKBNK), Albarakatürk (ALBRK) ve İş Bankası (ISCTR) gibi banka hisseleri, güçlü bir performans sergileyerek artış gösteriyor.

Banka hisselerinin yıllık performanslarına bakıldığında, GARAN yüzde 173’lük kazançla öne çıkıyor. Bu başarıyı yüzde 170’lik artışla AKBNK ve yüzde 151’lik artışla YKBNK takip ediyor. HALKB, VAKBN, TSKB, ALBRK, SKBNK ve ISCTR gibi banka hisseleri de yıllık bazda önemli artışlar kaydetmiş durumdadır.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz