TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1989 %-0,22
EUR 34,8984 %-0,22
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,7704 %-0,05
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Oyak Yatırım Petkim İçin Hedef Fiyat Belirledi

Oyak Yatırım Petkim İçin Hedef Fiyat Belirledi

Yeni yılın ilk işlem gününde Oyak Yatırım tarafından yayımlanan değerlendirme raporu, Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'nin gelecekteki beklentilerini ve finansal durumunu detaylı bir şekilde analiz ediyor.

Yayınlanma:
Oyak Yatırım Petkim İçin Hedef Fiyat Belirledi

Yeni yılın ilk işlem gününde Oyak Yatırım tarafından yapılan değerlendirme raporunda Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’nin gelecekteki beklentileri ve finansal durumu detaylı bir şekilde ele alındı.

Raporda, özellikle STAR Rafinerisinde elde edilen yüzde 12’lik payın şirketin operasyonel ve stratejik anlamda nasıl bir etki yaratacağına vurgu yapıldı. 2023’ün ikinci yarısında global çapta faiz indirimleri ve talep toparlanması beklentilerinin Petkim için destekleyici olacağı belirtilerek, STAR Rafinerisi’nin finansallara katkısının 2023’ün sonlarından itibaren artacağı öne sürüldü.

oyak-yatirim-petkim-icin-hedef-fiyat-belirledi

Petkim hisselerinin gelecekteki beklentileri ele alındı

Etilen – Nafta makasındaki toparlanmanın zaman alabileceği ve pandemi nedeniyle yaşanan dalgalanmaların ardından makasın durulduğuna dikkat çekilen raporda, özellikle Rusya-Ukrayna savaşının etkileri ve global normalleşme sürecinin, bu makasın seyri üzerinde etkili olduğu açıklandı.

Oyak Yatırım, Petkim’in 2024 ve 2025 yıllarındaki mali performans tahminlerine de değindi. Şirketin FAVÖK ve net kar beklentilerine yönelik bilgiler paylaşılarak, 2024 ve 2025 yıllarında işlem görecek çarpanlar da raporda yer aldı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz