TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri SPK Onayıyla 3 Şirketin Hisse Senetleri Borsada!

SPK Onayıyla 3 Şirketin Hisse Senetleri Borsada!

Sermaye piyasası kurulu tarafından yapılan talepler incelendi. İnceleme sonrasında ise SPK onayı ile 3 şirket için halka arz onayı açıldı.

Yayınlanma:
SPK Onayıyla 3 Şirketin Hisse Senetleri Borsada!

SPK,  Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım AŞ, Ekos Teknoloji ve Elektrik AŞ ile 1000 Yatırımlar Holding AŞ’nin halka arz taleplerini onayladı. Bu kararla birlikte, üç şirketin hisseleri borsada işlem görmeye başlayacak.

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım AŞ, tarım sektöründe faaliyet gösteren bir teknoloji şirketi. Yenilikçi tarım teknolojileri geliştiren ve çiftçilere çözümler sunan bu şirketin halka arzıyla birlikte, yatırımcılar tarım sektöründeki büyüme potansiyelinden faydalanabilecek. Ekos Teknoloji ve Elektrik AŞ, enerji sektöründe faaliyet gösteren bir şirkettir. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik teknolojik çözümler üreten bu şirketin halka arzıyla birlikte, yatırımcılar enerji sektöründe yer alan fırsatlara yatırım yapma imkanı bulacak 1000 Yatırımlar Holding AŞ ise bir yatırım holding şirketidir. Portföyünde farklı sektörlerden şirketlere yatırım yapan bu holdingin halka arzıyla birlikte, yatırımcılar çeşitlendirilmiş bir portföye erişme imkanı elde edecek.

Halka arz kararıyla birlikte, bu üç şirketin borsadaki görünürlüğü artacak ve yatırımcılar tarafından daha aktif bir şekilde takip edilebilecek. Aynı zamanda bu karar, şirketlerin büyüme ve gelişme hedeflerini gerçekleştirmeleri için gereksinim duydukları finansal kaynakları sağlama imkanı sunacak. SPK’nın onayıyla birlikte, halka arz süreci başlayacak ve şirketlerin hisse senetleri halka arz edilecek.

Halka Arz Onayı Verildi!

Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bültenine göre Agrotech, Ekos Teknoloji ve 1000 Yatırımlar Holding’in halka arz başvurusunu onayladı. Agrotech’in halka arz fiyatı 5,21 lira, Ekos Teknoloji’nin ise 12,77 lira olarak belirlendi. Mia Teknoloji AŞ’nin 456 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı da onaylandı.

SPK, Fasdat Gıda Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 1,5 milyar liralık, Ral Yatırım Holding AŞ’ye 500 milyon liralık, Eko Faktoring AŞ’ye 175 milyon liralık, Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 2,5 milyar liralık, Deniz Faktoring AŞ’ye 2 milyar 155 milyon liralık, Tera Yatırım Menkul Değerler’e 750 milyon liralık, Yapı Kredi Finansal Kiralama’ya 10 milyar liralık, Zorlu Faktoring’e 225 milyon liralık, Suvla Şarapları Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 40 milyon liralık, Arçelik AŞ’ye 30 milyar liralık ve Nurol Yatırım Bankası AŞ’ye 10 milyar liralık borçlanma aracı ihraç başvurusuna izin verdi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz