TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2327 %-0,02
EUR 34,7786 %0,36
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3741 %0,25
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri SUWEN Yeni Geri Alım Programı Duyurdu – 4 Ocak 2024!

SUWEN Yeni Geri Alım Programı Duyurdu – 4 Ocak 2024!

2024 yılının ilk işlem gününde pay geri alım programını sonlandırdığını açıklayan Suwen ertesi gün yeni geri alım programı duyurdu ancak hissesinin taban olmasını önleyemedi.

Yayınlanma:
SUWEN Yeni Geri Alım Programı Duyurdu – 4 Ocak 2024!

Suwen Tekstil Sanayi Pazarlama A.Ş. tarafından Temmuz 2023 itibariyle KAP’a bildirim geçilmiş ve Yönetim Kurulu’nun aldığı karar uyarınca geri alım programına başlanacağı belirtilmişti. Hisse geri alımı için 120 milyon TL ayırdığını deklare eden Suwen Tekstil, maksimum 6 milyon lotun geri alınacağını deklare etmişti. Şirket, o tarihten bu yana pey der pey geri alım yapsa da, ayırdığı meblağın büyük kısmını kullanmamıştı. 2024 yılının ilk işlem gününde firmadan yapılan açıklamayla geri alım programının sonlandırıldığı duyurulunca yatırımcılar hayal kırıklığına uğradı. Suwen, aradan 1 gün geçmeden yeni geri alım programı duyurdu. Buna rağmen şirketin hisseleri BİST de taban olmaktan kurtulamadı; işte detaylar…

SUWEN Yeni Geri Alım Programı Duyurdu – 4 Ocak 2024!

2023 yılının 2nci yarısında toplam 305.629 lotu, 5.374.710 TL karşılığında piyasadan geri alan Suwen Tekstil, 1 lotu için maksimum 21,08 TL ödeme yapmıştı. Bununla birlikte, paylarını ortalama 17,59 TL’den geri alan şirketin, program için ayırdığı meblağı tamamen kullanmadan programa son vermesi 2 Ocak Salı gününün önemli haberlerinden biri olmuştu.

Şirketten yapılan KAP Bildirimi’nin ardından BIST de SUWEN kodu ile işlem gören hisseler sert şekilde geri çekilmeye başladı. 3 Ocak Çarşamba gününe kötü başlayan SUWEN hisseleri, firmadan gelen yeni KAP bildirimi ile toparlanmaya çalışsa da, satış tarafının ağır basmasıyla günü taban fiyattan (20,82 TL) kapattı.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

2 Ocak seans bitimi ile geri alım programına son verdiğini belirten firma, 3 Ocak seans açılışından sonra yeni bir geri alım programına başlayacağını duyurdu. Buna göre Suwen Tekstil; 6 aylık zaman dilimi içerisinde azami 6 milyon lotu geri almak için 150 milyon TL’lik kaynak ayırdığını deklare etti. Ancak bu haber de payların gerilemesini durduramadı.

Şirketin Geri Alımda İsteksiz Davranması Yatırımcının Güvenini Sarstı!

Şirketin Geri Alımda İsteksiz Davranması Yatırımcının Güvenini Sarstı!

Şirketin Geri Alımda İsteksiz Davranması Yatırımcının Güvenini Sarstı!

2023 yılı ortasında açıkladığı geri alım programında 120 milyon TL’lik kaynak ayırarak paylarını geri alacağını duyuran firmanın geri alım sürecini “ağırdan alması”, yeni açıklanan program için de yatırımcıların güveninin sarsılmasına neden oldu. Zira firma, geçtiğimiz yıl ki program dahilinde ayırdığı 120 milyon TL’nin 6 milyon TL’sini dahi kullanmamıştı.

6 milyon lota kadar geri alım yapacağını belirten firmanın neredeyse 6 aylık bir süreçte ancak 305 bin lot alması, yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Bu durum, yeni açıklanan geri alım programına da paydaşların mesafeli yaklaşmasına neden oldu ve satışların şiddeti kesilmedi; hisse, 3 Ocak Çarşamba seansını taban fiyattan (20,82 TL) tamamladı.

SUWEN KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz