TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1893 %0,06
EUR 34,9570 %0,03
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9198 %0,10
Logo
Anasayfa Borsa Türkiye Borsası Rekor İşlem Hacmiyle Zirvede!

Türkiye Borsası Rekor İşlem Hacmiyle Zirvede!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istikrar vurgulu açıklamalarının etkisiyle Türkiye Borsası'nda yaşanan yükseliş, dünkü işlem hacmiyle birlikte rekor kırdı.

Yayınlanma:
Türkiye Borsası Rekor İşlem Hacmiyle Zirvede!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istikrar vurgulu açıklamalarının ardından Türkiye Borsası’nda gözlenen yükseliş, dünkü işlem hacmiyle birlikte yeni rekorlara taşındı. BIST 100 endeksi, dikkate değer bir işlem hacmi olan 99,2 milyar dolarla güçlenerek tarihindeki en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu yükseliş eğiliminde, yabancı yatırımcının Türk borsasındaki alım-satım aktiviteleri de büyük önem taşıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan menkul kıymet istatistikleri raporu, 22-26 Ocak haftasında yabancı yatırımcının hisse senedi alımlarındaki azalışa ve diğer finansal enstrümanlardaki hareketlere ışık tutuyor.

turkiye-borsasi-rekor-islem-hacmiyle-zirvede

#image_title

Türkiye Borsası’nda gözlenen yükseliş geldi

Rapora göre, yabancı yatırımcılar 26 Ocak ile biten haftada 62,5 milyon dolarlık hisse senedi alımı gerçekleştirdi. Ancak, bu rakam bir önceki haftaya göre bir miktar düşüş gösterdi. Hisse senedi stokları ise 32 milyar 238,2 milyon dolar seviyesinde kaydedildi.

DİBS (devlet içi borçlanma senetleri) kesin alım pozisyonu ise eksi 51,2 milyon dolar oldu. DİBS ters repo işlemlerinde ise 7,7 milyon dolarlık alım gözlendi. Yabancı yatırımcının şirket borçlanma senetlerine yönelik alım işlemi ise 3,7 milyon dolar oldu.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz