TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Ekonomi TCMB’nin Para Politikası Kurulu Toplantı Özetleri Yayımlandı

TCMB’nin Para Politikası Kurulu Toplantı Özetleri Yayımlandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yılın ilk Para Politikası Kurulu toplantısı özetine göre küresel ekonomiden enflasyona ve para politikasına dair değerlendirmeler paylaşıldı.

Yayınlanma:
TCMB’nin Para Politikası Kurulu Toplantı Özetleri Yayımlandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın ilk Para Politikası Kurulu toplantısında 250 baz puanlık faiz artırımına giderek politika faizini yüzde 45’e çıkarmıştı.

Toplantı özetinde, küresel enflasyonun düşüş eğiliminde duraklama gözlendiği, enflasyonun uzun dönem ortalamalarının ve merkez bankalarının hedeflerinin üzerinde seyrettiği belirtildi.

tcmbnin-para-politikasi-kurulu-toplanti-ozetleri-yayimlandi

#image_title

TCMB toplantı özetlerinde enflasyona yer verildi

Gelişmiş ülkelerde tüketici enflasyonunun yüzde 2,67’den yüzde 3,12’ye, gelişmekte olan ülkelerde ise yüzde 6,16’dan yüzde 6,30’a yükseldiği vurgulandı.

TCMB, emtia fiyatlarının yatay seyir izlemesine rağmen jeopolitik riskler, finansal koşullar ve arz yönlü faktörlerin petrol fiyatlarındaki oynaklığın devamına neden olduğunu bildirdi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz