TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Türkiye’nin Ekonomik Reformları Meyvelerini Veriyor

Türkiye’nin Ekonomik Reformları Meyvelerini Veriyor

Türkiye'nin ekonomik reformları ve sıkı para politikası, yatırımcı güvenini artırıyor. Mayıs seçimleri sonrasında atılan rasyonel adımların meyveleri toplanıyor.

Yayınlanma:
Türkiye’nin Ekonomik Reformları Meyvelerini Veriyor

Mayıs seçimlerinin ardından Türkiye, rasyonel adımlar ve ekonomik reformlarla olumlu bir tablo çizmeye devam ediyor. Gevşek para politikasından sıkı para politikasına geçiş, artan faiz oranları ve şeffaflık prensipleri, Türk lirasını destekleyici kararlar alınmasını sağladı.

Ülkenin risk primi 700’lü seviyelerden 300’lere çekilirken, yabancı yatırımcının Türk varlıklarına bakış açısı da olumlu bir yönde değişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın sıkı para politikasını benimsemesi, piyasa oyuncularının olumlu bir şekilde tepki vermesine neden oldu.

turkiyenin-ekonomik-reformlari-meyvelerini-veriyor

HSBC 6 hissenin hedef fiyatını güncelledi

Bu gelişmeler öncesinde HSBC, Türk perakende ve tüketim sektörü hisseleri için bir değerlendirme yaptı. Banka, Türk tüketici hisse senetlerinin kazançlarının yapısal olarak hala güçlü olduğunu düşündüklerini belirtti. İyileşen risk profili ve alınan destekleyici önlemlerle birlikte, bazı hisselerin daha dirençli olduğuna dikkat çekti.

HSBC’nin değerlendirmesinde, BIM Mağazaları (BIMAS), Mavi Giyim (MAVI) ve Coca Cola İçecek (CCOLA) gibi hisseler örnek olarak gösterildi.

Banka, bu şirketlerde “AL” tavsiyesini sürdürdü ve cazip değerlendirmeler nedeniyle tüketim sektöründeki hisseler için olumlu bir görüş belirtti.

Araştırma birimi, FAVÖK marjlarındaki potansiyel aşağı yönlü risklere dikkat çekerken, bu sektördeki hisselerin hala çekici değerlendirmeler sunduğunu vurguladı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz