TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa Yarın TARKM ve IZINV Tedbirleri İçin Son Gün!

Yarın TARKM ve IZINV Tedbirleri İçin Son Gün!

Volatilite önleme amaçlı alınan kararlar doğrultusunda çeşitli kısıtlamalarla işlem gören TARKM ve IZINV paylarının tedbirleri yarından sonra bitecek.

Yayınlanma:
Yarın TARKM ve IZINV Tedbirleri İçin Son Gün!

Tarkim Bitki Koruma San. ve Tic. A.Ş. ve İz Yatırım Holding A.Ş. payları için 20 Aralık itibariyle Borsa İstanbul yönetimi tarafından alınan tedbirlerin sonuna gelindi. 17 Kasım Cuma akşamı alınan karar doğrultusunda, her 2 hisse için de 1’er aylık tedbirler getirilmişti. 20 Kasım Pazartesi seans başından itibaren uygulamaya konulan tedbirler için süre dolmak üzere. 19 Aralık 2023 Salı günü seans bitimi ile birlikte TARKM ve IZINV üzerindeki tedbirler kaldırılacak.

Yarın TARKM ve IZINV Tedbirleri Bitiyor – 19 Aralık Salı

Tarım alanında önemli yatırımları olan 2 firmanın BİST’deki hisseleri üzerinde bulunan tedbirler yarın seans sonunda kalkacak ve Çarşamba günü hisseler tedbirsiz şekilde işlem görecek.

TARKM de Ne Yasağı Var?

Borsa İstanbul’un nispeten yeni şirketlerinden biri konumunda bulunan Tarkim Bitki Koruma San. ve Tic. A.Ş. payları; BİST de Eylül ayından bu yana işlem görmeye devam ediyor. Uzun tavan serisi sırasında emir paketi tedbirine kadar pek çok volatilite bazlı tedbire maruz kalan hisse, 953 TL’ye kadar yükselerek bu yılın en çok prim yapan paylarından biri olmuştu.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

Üzerindeki tedbirlerin kalkması ile birlikte büyük bir düşüşe geçen ve 953 TL seviyesinden 550 liraya kadar gerileyen TARKM’e bu süreçte yeni tedbirler de uygulanmaya başlandı. Geçtiğimiz ay “kredili işlem yasağı” getirilen hissenin düşüşü buna rağmen durmadı. Hatta ivmelenerek devam etti ve 18 Aralık Pazartesi günü itibariyle hisse 550 TL düzeyini de gördü.

TARKM de Ne Yasağı Var?

TARKM de Ne Yasağı Var?

Tarkim Bitki Koruma San. ve Tic. A.Ş. üzerindeki kredili işlem yasağı için yarın (19 Aralık Salı) son gün olacak. 20 Aralık Çarşamba günü seans başından itibaren de hissenin kredili işlemlere konu edilebilmesi mümkün olacak.

IZINV Tedbirleri de Kalkıyor!

Daha önce İz Hayvancılık ve Tarım unvanı ile tanınan İz Yatırım Holding A.Ş payları IZINV üzerinde de bir dizi tedbir bulunuyor. Uzun süredir üzerindeki tedbirler ile işlem gören IZINV’nin volatilite bazlı tedbirleri yarın seans sonu ile birlikte nihayete erecek. IZINV üzerinden kaldırılacak tedbirler şu şekilde:

  • Emir Paketi
  • Brüt Takası
  • Kredili İşlem Yasağı

Son 1 aylık zaman dilimi dikkate alındığında; IZINV paylarının yaklaşık yüzde 10 değer kaybettiği görülebilir. Bununla birlikte, geçmiş dönemlere nazaran hissenin bu süreçteki volatilitesinin önemli seviyede azaldığını da belirtmek gerekir.

KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz