TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2004 %0,00
EUR 35,0268 %0,07
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9357 %0,10
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Agrotech (AGROT) 41 Milyon TL’ye Şirket Satın Aldı

Agrotech (AGROT) 41 Milyon TL’ye Şirket Satın Aldı

Agrotech (AGROT) İstanbul merkezli olarak faaliyet gösteren Ayazağa Depoculuk ve Lojistik A.Ş’nin hisselerinin yüzde 90’ını 41 milyon liraya satın aldığını açıkladı.

Yayınlanma:
Agrotech (AGROT) 41 Milyon TL’ye Şirket Satın Aldı

İstanbul Kağıthane’de depoculuk alanında faaliyet gösteren bir şirketin satın alınmasına yönelik olarak çalışmalar yürütüldüğünü daha önce Kamuyu Aydınlatma Platformu KAP’a bildiren Agrotech (AGROT); söz konusu şirketin adının satın alma sürecine zarar vermemesi adına gizli tutulduğunu kaydetti. Nihayet süreç tamamlandı ve Agrotech’den yapılan KAP Bildirimi ile Ayazağa Depoculuk ve Lojistik A.Ş’nin hisselerinin yüzde 90’ının 41 milyon TL karşılığında satın alındığı deklare edildi.

Agrotech (AGROT) 41 Milyon TL’ye Şirket Satın Aldı

Bugün (18 Aralık Pazartesi) Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş. tarafından KAP’a yapılan bildirimde; Ayazağa Depoculuk ve Lojistik A.Ş’nin paylarının yüzde 90’ına tekabül eden kısmının 41 milyon liraya satın alındığı kaydedildi. Konuya ilişkin daha önce 7 Aralık ve 12 Aralık itibariyle KAP üzerinden bilgilendirme yapıldığı hatırlatılan açıklamada, sürecin başarıyla tamamlandığı vurgulandı.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

Söz konusu satın alma işleminin vadeli şekilde gerçekleştirildiğinin altı çizilirken, 41 milyon TL’lik bedelin 6 ay içerisinde karşı tarafa ödeneceği belirtildi. Satın alma işlemi öncesinde; “Bizim Menkul Değerler A.Ş.’ye”, Ayazağa Depoculuk ve Lojistik A.Ş hakkında değerleme raporu hazırlatıldığı ve satın alma işleminin de bu değerleme raporu üzerinden gerçekleştirildiği öğrenildi.

Depoların İnşası Devam Ediyor, 2024’te Faaliyete Geçecek!

Depoların İnşası Devam Ediyor, 2024’te Faaliyete Geçecek!

Satın alma tutarı olan 41 milyon liranın, Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş’nin son yıllık finansal tablosundaki hasılatın yüzde 8,8’ine tekabül ettiği deklare edildi.

Depoların İnşası Devam Ediyor, 2024’te Faaliyete Geçecek!

Agrotech’in paylarını satın alarak hakim ortağı olduğu Ayazağa Depoculuk ve Lojistik A.Ş hakkında da bahse konu KAP bildiriminde kısaca bilgiler verildi. Buna göre; Ayazağa Depoculuk ve Lojistik A.Ş, İstanbul / Eyüpsultan ilçesinde arazi kiraladı ve kiraladığı arazi üzerine depo inşa ediyor. Bu depoların inşa sürecinin 2024 yılında tamamlanması ve depoların faaliyete yılın ilk çeyreğinde geçmesi bekleniyor.

Ayazağa Depoculuk ve Lojistik Kimden Satın Alındı?

Pazarlık usulü ile satın alma sürecinin tamamlandığı belirtilen KAP Bildiriminde, Ayazağa Depoculuk ve Lojistik paylarının kimden satın alındığı da açıklandı. Buna göre; Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş, payları Mert Levi ve Haşim Şenkardeşler’den satın alarak şirketin hakim ortağı konumuna geldi.

Agrotech Şirket Satın Alma KAP’ı

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz