Altın Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Yayın: 08:08 - 07.03.2024
Güncelleme: 08:08 - 07.03.2024
altin-rekor-kirmaya-devam-ediyor

Yatırımcıların güvenli limanı olarak gördüğü altın, son günlerde rekor üstüne rekor kırıyor. Ons altın, ABD’nin faiz beklentileriyle küresel düzeyde yükselirken, iç piyasada gram altın da hem bu faktörden hem de dolar kurundan aldığı destekle hızlı bir yükseliş gösteriyor.

Dün, FED Başkanı Jerome Powell ABD Temsilciler Meclisi’nde yaptığı konuşmada, enflasyonun %2’lik hedefe ulaşana kadar faiz indirimi konusunda acele etmeyeceklerini ancak bu yıl içinde faiz indirimi yapabileceklerini belirtti. Bu açıklama, altın fiyatlarında yükselişi hızlandırdı.

Ons altın aylık artış oranı yüzde 6’yı geçti

Mart ayının başlamasıyla birlikte ons altın, yukarı yönlü hareketini hızlandırarak dün 2146 dolardan kapandı. Gece saatlerinde küresel piyasalarda yükselişini sürdürerek bu sabah 2161,57 dolara kadar çıktı. Bu seviye, tüm zamanların en yükseği olarak kaydedilirken, ons altının haftalık ve aylık artış oranı yüzde 6’yı geçti.

Son yükselişi destekleyen bir diğer faktör ise Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari’nin, FED’in bu yıl en fazla iki faiz indirimi yapabileceğini açıklaması oldu.

Exit mobile version