TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1989 %-0,22
EUR 34,8984 %-0,22
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,7704 %-0,05
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Aselsan 59 Milyon Dolarlık Sipariş Aldı, ASELS Hareketlendi

Aselsan 59 Milyon Dolarlık Sipariş Aldı, ASELS Hareketlendi

Ülkemizin en önemli şirketlerinden olan Aselsan 59 milyon dolarlık sipariş aldığını duyurdu. Açıklama ile birlikte ASELS hisse hareketlendi.

Yayınlanma:
Aselsan 59 Milyon Dolarlık Sipariş Aldı, ASELS Hareketlendi

Savunma sanayi şirketleri arasında çok önemli bir yere sahip olan Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş, kapasitesini ve teknolojik alt yapısını her yıl daha da güçlendirerek yoluna devam ediyor. Bu doğrultuda, aldığı işler ve siparişler de artan şirket, yurt dışından da talep gören pek çok kaliteli ürün imal ediyor. Hemen hemen her hafta aldığı siparişleri duyuran Aselsan 59 milyon dolarlık bir duyuru daha yaptı. Yurt dışı müşterisinden yüklü bir sipariş aldığını açıklayan şirketin hisseleri haber sonrasında primlendi.

Aselsan 59 Milyon Dolarlık Sipariş Aldı, ASELS Hareketlendi

2023 yılının son haftasında yaklaşık 66 milyon dolarlık iş anlaşması duyuran Asealsan, yeni yıla da hızlı bir giriş yaptı. 29 Aralık Cuma günü ki KAP Bildiriminde uluslararası bir müşterisinden takribi 66 milyon dolarlık sipariş aldığını duyuran Aselsan; geçtiğimiz yılın son gününde olduğu gibi yeni yılın ilk gününde de yüklü bir sipariş aldığını açıkladı.

Uluslararası bir müşterisinden, yurt dışı iştiraki vasıtası ile yaklaşık 59 milyon dolarlık iş aldığını duyuran Aselsan, söz konusu işin; “şirketin cirosunu olumlu etkileyeceğini” de vurguladı.

Sipariş Açıklaması Sonrası ASELS Hisse Primlendi

Sipariş Açıklaması Sonrası ASELS Hisse Primlendi

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

Sipariş Açıklaması Sonrası ASELS Hisse Primlendi

Yeni yıla primli şekilde başlayan ASELS payları, yukarıda bahsettiğimiz iş anlaşması KAP’ının geldiği saat 15 dolaylarında 45,7 TL düzeyinde bulunuyordu. Anlaşma haberinden sonra bulunduğu noktadan yaklaşık yüzde 2,5 daha prim yapan ASELS payları yeni yılın ilk gününü 46,9 TL’den tamamladı. Günlük bazda yüzde 4,27 seviyesinde prim yaparak önemli bir artışa imza atan hisse, böylece Aralık ayındaki düşüşünü de telafi etmeye çok yaklaştı.

Son 1 aylık zaman dilimini incelediğimizde halen yüzde 5’e yakın kayıpta olan ASELS hisse, yatırımcısına son 6 ayda ise yüzde 18’den fazla kayıp yaşattı. Geride bıraktığımız 1 yıllık zaman diliminde yüzde 30’u aşkın düşen ASELS’in yatırımcıları, şirket paylarının 2024 yılında daha iyi bir performans sergilemesini arzuluyor. ASELS için minimum 51 TL’nin üzerinde hedef fiyat veren aracı kurumların ön görüleri de bu doğrultuda bulunuyor.

ASELS KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz