TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1955 %-0,01
EUR 35,0057 %0,02
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9302 %0,09
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Pegasus 2024 Yılına ABD’de Şirket Kurarak Girdi

Pegasus 2024 Yılına ABD’de Şirket Kurarak Girdi

Pegasus Hava Yolları’ndan yatırımcılarına iyi haber geldi. Geçtiğimiz yıl başlatılan süreç tamamlandı; Pegasus 2024 yılına ABD'de şirket kurarak girdi.

Yayınlanma:
Pegasus 2024 Yılına ABD’de Şirket Kurarak Girdi

Türkiye’nin hava yolları konusunda THY’nin ardından en büyük şirketi konumunda bulunan Pegasus Hava Yolları yatırımlarına devam ediyor. Geçtiğimiz yılın sonunda duyurulan Amerika Birleşik Devletleri’nde şirket kurma süreci tamamlandı. Yüzde 100 bağlı ortaklık şeklinde kurulan Pegasus Airlines Innoviation Lab Inc.’nin kuruluş sermayesi 150 bin dolar oldu. Pegasus 2024 yılına ABD’de şirket kurarak girmesiyle paralel şekilde BİST’teki payları da primlendi; işte detaylar…

Pegasus 2024 Yılına ABD’de Yüzde 100 Bağlı Ortaklık Kurarak “Merhaba” Dedi!

Resmi unvanı ile Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş, 2023 yılı 30 Kasım itibariyle aldığı Yönetim Kurulu kararı ile ABD’de bağlı ortaklık kurmak üzere harekete geçmişti. Süreç, 1 aylık çalışmanın ardından tamamlandı. Resmi işlerin nihayete ermesiyle; Pegasus’un bağlı ortaklığı 28 Aralık 2023 Perşembe günü itibariyle kurulmuş oldu.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

150 bin dolar sermaye ile Delaware Eyaletinde kurulan ve “Pegasus Airlines Innoviation Lab, Inc.” adı verilen şirketin Silikon Vadisi’nde faaliyet göstereceği deklare edildi. Pegasus, şirketin kuruluş amacını; “Türkiye’nin Dijital Havayolu” söylemini destekleyici faaliyetler yürütmek olarak açıkladı.

Pegasus Hisse 2024 Yorum ve Analizi!

Pegasus Hava Yolları’nın yeni yıla yeni şirket kurarak girmesinin yanı sıra Borsa İstanbul’da PGSUS kodu ile işlem gören payları da yeni yıla iyi başladı. 2024 yılının ilk işlem günü olan 2 Ocak Salı’yı günlük bazda yüzde 3,08 artışla 669,5 TL’den kapatan PGSUS hissesi, son 5 gündeki artışını da yüzde 5’e yakın seviyelere taşımış oldu.

Pegasus Hisse 2024 Yorum ve Analizi!

Pegasus Hisse 2024 Yorum ve Analizi!

Son günlerdeki olumlu performansına rağmen, son 1 aydaki durumu göz önüne alındığında PGSUS’un yatırımcılarına yüzde 7’ye yakın kayıp yaşattığını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, PGSUS payları 6 ay önceki durumu ile neredeyse aynı seviyede bulunuyor. Son 1 yıllık süreçte yatırımcısına takribi yüzde 36 getiri sağlayan şirket hisselerinin enflasyonun altında primlendiği için bu dönemde reelde kazanç sağlamadığını söylemek yanlış olmaz.

2024 yılında ise Pegasus hisselerinin daha iyi bir performans sergilemesi bekleniyor. Özellikle FED’in faiz indirimlerine başlamasına müteakip doların global çapta bollaşması ile birlikte, ülkemizin uluslararası çapta bilinirliği olan firmalarının yabancı yatırımcıdan daha fazla talep görmesi tahmin ediliyor.

PGSUS KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz