TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri BIST 100 Endeksi Rekor Kırdı Satış Baskısıyla Geriledi

BIST 100 Endeksi Rekor Kırdı Satış Baskısıyla Geriledi

Borsa İstanbul'da yeni haftanın ilk gününde BIST 100 endeksi rekor kırarak başladı ancak satış baskısıyla gerileyerek kapanış yaptı. PhillipCapital'ın günlük bülteninde paylaştığı hisse önerileri ise Agesa Hayat Emeklilik (AGESA), İş Yatırım (ISMEN) ve Mavi Giyim (MAVİ) olarak sıralandı.

Yayınlanma:
BIST 100 Endeksi Rekor Kırdı Satış Baskısıyla Geriledi

Borsa İstanbul’da yeni haftanın ilk işlem gününde BIST 100 endeksi, 9.450,48 puanla tüm zamanların rekorunu kırarak başladı. Ancak gün ilerledikçe satış baskısıyla karşılaşarak, kapanışı 9.334 puandan gerçekleştirdi. Toplam işlem hacmi 133,2 milyar TL olarak gerçekleşirken, Yapı Kredi Bankası, Akbank ve Tüpraş gibi şirketlerin negatif katkısı belirleyici oldu.

Bankacılık endeksi (XBANK) dün yüzde 2,23, BIST 30 endeksi ise yüzde 0,79 oranında düşüş yaşadı. BIST 100 endeksinin geçen haftadan bu yana 9.400 üzerinde kalmakta zorlanması, yükselişin hızlanması açısından önem taşıyor.

bist-100-endeksi-rekor-kirdi-satis-baskisiyla-geriledi

PhillipCapital günlük bazda yükselecek hisseleri önerdi

PhillipCapital günlük bülteninde, endekste satışların devam etmesi halinde 9.150 seviyesinin önemli bir destek noktası olarak takip edileceğini belirtirken, tepki alımlarının gelmesi durumunda 9.400 direncinin ön plana çıkacağını vurguladı.

Kurumun teknik analizine dayanarak paylaştığı hisse önerileri arasında Agesa Hayat Emeklilik (AGESA), İş Yatırım (ISMEN) ve Mavi Giyim (MAVİ) yer alıyor. Agesa için, yükseliş momentumunun devam ettiği ve hissenin 65,00 TL üzerinde kaldığı sürece pozitif bir havanın korunacağı belirtiliyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz