TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1086 %-0,28
EUR 34,9367 %0,02
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,6075 %0,06
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Türkiye’de Enerji Sektöründe Yatırımlar Artıyor

Türkiye’de Enerji Sektöründe Yatırımlar Artıyor

Türkiye'de 2023 yılında enerji sektöründe teşvik belgesi alan yatırımların sayısı ve tutarında önemli artışlar yaşanıyor.

Yayınlanma:
Türkiye’de Enerji Sektöründe Yatırımlar Artıyor

Dünya genelinde küresel ısınma ve iklim kriziyle mücadele önemli bir gündem maddesi haline gelirken, yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgi ve yatırımlar giderek artıyor. Devletler, sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji alanlarında faaliyet göstermek isteyen şirketleri teşvik etmek ve desteklemek amacıyla çeşitli teşvikler sunuyorlar.

Türkiye’de ise 2023 yılında enerji sektöründe alınan teşvik belgelerine ilişkin veriler dikkat çekiyor. Geçen yıla kıyasla, enerji sektöründe teşvik belgesi alan yatırımların sayısında önemli bir artış yaşanırken, bu alandaki yatırım tutarları neredeyse iki katına çıktı. Toplamda 1 trilyon 253,7 milyar TL’lik yatırım teşvik belgesi verilirken, bunun önemli bir bölümünü enerji sektörü oluşturdu.

turkiyede-enerji-sektorunde-yatirimlar-artiyor

Enerji sektöründe teşvik belgesi alan yatırım sayısı arttı

Enerji sektöründeki yatırım teşvik belgelerinin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 31,4 artarak 3765’e ulaşırken, bu yatırımların tutarı da yüzde 91,7 artışla 261,6 milyar TL oldu. Geçen yıl teşvik belgelerine bağlanan yatırımların sektörel dağılımına bakıldığında, enerji sektörü önemli bir paya sahip oldu. Diğer sektörlerdeki yatırımlarda ise azalışlar yaşandı.

Bu artış eğilimi sadece yatırım miktarları ile sınırlı kalmayıp istihdamı da etkiliyor. Geçen yıl enerji sektöründe istihdam edilen kişi sayısında artış yaşanırken, diğer sektörlerde ise düşüşler görüldü. Bu veriler, Türkiye’nin enerji alanında yaşanan hareketliliği ve yenilenebilir enerjiye yönelik artan ilgiyi yansıtıyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz